ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Με κοινή απόφαση ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ

Proslipsis.gr | Αθήνα 12.1.2015, 23:44

Με κοινή απόφαση του υπουργείου Παιδείας, των Ιδρυμάτων και της αρχής για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση (ΑΔΙΠ) θα καθορίζεται ο αριθμός των εισακτέων στα ΑΕΙ, πανεπιστήμια και ΤΕΙ, της χώρας.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (ΕΣΥΠ), στην οποία συμμετείχαν και οι εκπρόσωποι των πανεπιστημίων, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμα γνωστό αν η συμφωνία θα εφαρμοστεί από τη νέα χρονιά, καθώς μεσολαβούν οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και θα πρέπει να πρέπει να κατοχυρωθεί με νόμο και υπουργικές αποφάσεις. 

Υπενθυμίζεται ότι το υπουργείο πρότεινε η αρμοδιότητα του καθορισμού του αριθμού των εισακτέων στα ΑΕΙ να ανήκει στα Πανεπιστήμια, αλλά διαφώνησαν οι πρυτάνεις προτείνοντας την τριμερή λύση.

«Αν αυτό επιτευχθεί, τότε θα έχουμε συναποφασίζοντες όλους εκείνους που έχουν δημιουργήσει τις συγκρούσεις στο παρελθόν και στο πρόσφατο παρελθόν», τόνισε ο υπουργός Παιδείας και διευκρίνισε: «Δηλαδή τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα καταθέτουν τις προτάσεις και θα συναποφασίζουν με κριτήριο τι δύνανται να εκπαιδεύουν. Το δε υπουργείο και η εκάστοτε κυβέρνηση θα συνεκτιμά και άλλα κοινωνικά κριτήρια, όπως την επιθυμία των Ελλήνων να σπουδάσουν τα παιδιά τους. Η δε ΑΔΙΠ θα είναι μία μορφή διαιτητή, η οποία θα καθορίζει με πιο λογικό τρόπο, μειώνοντας τις αποστάσεις ανάμεσα στο υπουργείο και τα Πανεπιστήμια- ΤΕΙ».


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved