ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Διαχωρίζονται τα πρότυπα από τα πειραματικά σχολεία

Proslipsis.gr | Αθήνα 25.2.2015, 21:24

Διαχωρίζονται από φέτος τα πρότυπα από τα πειραματικά σχολεία. Ο τρόπος εισαγωγής στα πρώτα θα αποφασιστεί με βάση τη βούληση των ιδρυτών τους και αργότερα μέσω διαβούλευσης, ενώ στα δεύτερα οι μαθητές θα εισάγονται με κλήρωση κι όχι με εξετάσεις όπως γίνονταν μέχρι σήμερα. 

Πρότυπα θα παραμείνουν πέντε ιστορικά σχολεία: η Ιωνίδειος Σχολή Πειραιά, η Βαρβάκειος Σχολή, η Ζωσιμαία Σχολή Ιωαννίνων, η Ευαγγελική Σχολή Νέας Σμύρνης και το Γυμνάσιο Αριστούχων Αναβρύτων. Τις σχετικές διαδικασίες θα φέρει σε πέρας η Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων, τα νέα μέλη της οποίας θα ορισθούν άμεσα.

Τα παραπάνω ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, κατά τη συνάντηση γνωριμίας που είχε η ηγεσία του υπουργείου με τους εκπαιδευτικούς συντάκτες, τονίζοντας ότι «η ενοποίηση των προτύπων και πειραματικών σχολείων και η επιβολή εξετάσεων για την εισαγωγή των μαθητών και μαθητριών στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο καταργεί την έννοια του πειραματικού σχολείου ή ορθότερα μεταβάλλει τον πειραματικό χαρακτήρα του σχολείου σε πειραματισμό επί της αριστείας, γεγονός που αντιβαίνει πλήρως στον παιδαγωγικό ρόλο του σχολείου».

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και αρμόδιος για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, Τάσος Κουράκης, διευκρίνισε ότι οι εξετάσεις ή η κλήρωση θα πραγματοποιούνται μόνο στην εισαγωγική τάξη του σχολείου και όχι στα ενδιάμεσα στάδια, δηλαδή κατά τη μετάβαση των μαθητών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο και από το Γυμνάσιο στο Λύκειο, ενώ τυχόν κενά που θα δημιουργούνται θα πληρώνονται είτε με εξετάσεις είτε με κλήρωση, δηλαδή με την ισχύουσα διαδικασία. Στα προγράμματα σπουδών των σχολείων αυτών δεν θα υπάρξει καμία απολύτως αλλαγή.

Το υπουργείο προσανατολίζεται να άρει το καθεστώς ανασφάλειας των καθηγητών των προτύπων σχολείων, καθιστώντας οργανικές τις σημερινές θέσεις επί θητεία.

© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved