ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Συζήτησαν θέματα ιδιωτικής εκπαίδευσης

Proslipsis.gr | Αθήνα 5.3.2015, 21:34

Με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΙΕΛΕ συναντήθηκαν σήμερα ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων Αριστείδης Μπαλτάς και ο αναπληρωτής υπουργός Αναστάσιος Κουράκης και συζήτησαν θέματα σχετιζόμενα με την ιδιωτική εκπαίδευση.

Οι υπουργοί δήλωσαν εξ αρχής την προσήλωσή της στη δημόσια, δωρεάν και ποιοτικά αναβαθμισμένη εκπαίδευση, και επανέλαβαν τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης σχετικά με την ιδιωτική εκπαίδευση, όπως αυτές διατυπώθηκαν στην παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων της κυβέρνησης στη Βουλή.

Ο υπουργός κ. Μπαλτάς τόνισε τη σημασία που αποδίδεται στην ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου που προσφέρει τόσο η δημόσια όσο και η ιδιωτική εκπαίδευση, την ανάγκη διασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, και τη χρησιμότητα ενός ουσιαστικού, πέρα από στερεότυπα, διαλόγου μεταξύ του υπουργείου και όλων των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουράκης υπογράμμισε τις κυβερνητικές δεσμεύσεις στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης:
- Επόπτευση της τήρησης της συνταγματικής νομιμότητας στην ίδρυση και λειτουργία των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων.
- Αναμόρφωση και επικαιροποίηση του νομικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων και των φροντιστηρίων στη βάση παιδαγωγικών και επιστημονικών κριτηρίων, με την παράλληλη δέσμευση της απαρέγκλιτης τήρησης τους.
- Διασφάλιση, για λόγους κοινωνικού και δημοσίου συμφέροντος, των εργασιακών δικαιωμάτων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα επανενταχθούν στο υπουργείο Παιδείας και οι οποίοι παύουν να υπάγονται στο υπουργείο Εργασίας.

Επιπλέον δήλωσε ότι θα αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να επανέλθουν σε ισχύ τα άρθρα 30 και 33 του ν. 682/77 και επισήμανε ότι θα υπάρξει απόλυτος έλεγχος της νόμιμης λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων και των πάσης φύσεως φροντιστηρίων. 


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved