ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Αποκλεισμός ΚΕΚ από τις εξετάσεις στη χρήση γεωργικών φαρμάκων

Αθήνα 8.7.2015, 19:16

Το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης απαγόρευσε στο «ΚΕΚ Παιδείας και Πολιτισμού», με έδρα τα Πετράλωνα Χαλκιδικής, να διενεργεί εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων, γιατί σε απροειδοποίητο επιτόπιο έλεγχο από την αρμόδια ελεγκτική αρχή διαπιστώθηκε ότι δεν γίνονται με αδιάβλητο και ποιοτικό τρόπο.

Οι επιτόπιες παρατηρήσεις του ελεγκτικού κλιμακίου επιβεβαιώθηκαν από την ηλεκτρονική καταγραφή του τρόπου και χρόνου απαντήσεων από συγκεκριμένο συμμετέχοντα - εξεταζόμενο, μετά από έρευνα της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του υπουργείου.

Πέραν της απαγόρευσης που επιβλήθηκε στο φορέα για διενέργεια εξετάσεων, ανακλήθηκε και το πιστοποιητικό του συμμετέχοντα - εξεταζόμενου.

Μετά από εντολή της πολιτικής ηγεσίας, η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης έδωσε εντολή για εντατικοποίηση των ελέγχων στους φορείς παροχής κατάρτισης στην ορθολογική χρήση των γεωργικών φαρμάκων και στα κέντρα εξετάσεων χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων. Ταυτόχρονα εξετάζονται επιπλέον μέτρα για τη διασφάλιση του αδιάβλητου των εξετάσεων από τα ιδιωτικά κέντρα και καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτάχυνσης της έναρξης λειτουργίας δημόσιων φορέων.

Σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου τονίζει: «Δεν θα υπάρξει καμία ανοχή σε παρανομίες. Είμαστε δεσμευμένοι στην προσπάθεια για ποιοτική κατάρτιση των αγροτών, με στόχο τη μείωση των κινδύνων και των αρνητικών επιπτώσεων της χρήσης γεωργικών φαρμάκων, τόσο στην υγεία των καταναλωτών και των αγροτών, όσο και στο περιβάλλον».


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved