ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Erasmus+: 2,2 δισ. ευρώ για έργα εκπαίδευσης, κατάρτισης, νεολαίας και αθλητισμού το 2016

Αθήνα 20.10.2015, 15:28

Το ποσό 2,2 δισ. ευρώ για έργα εκπαίδευσης, κατάρτισης, νεολαίας και αθλητισμού θα διαθέσει το πρόγραμμα Erasmus+ μόνο 2016, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μέσω του προγράμματος θα χρηματοδοτηθούν ευκαιρίες για σχεδόν 600.000 νέους που επιθυμούν να σπουδάσουν, να καταρτιστούν, να εκτελέσουν εθελοντική εργασία ή να συμμετάσχουν σε ανταλλαγές νέων και σχέδια που θα υλοποιηθούν στο εξωτερικό. Περαιτέρω δυνατότητες θα διατεθούν σε 200.000 εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές και αντιπροσώπους της νεολαίας προκειμένου να συνεχίσουν την επαγγελματική τους εξέλιξη. 

Το 2016, η Επιτροπή εστιάζει τη χρηματοδότηση από το Erasmus+ στην υποστήριξη έργων που αποσκοπούν να καταστήσουν τα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης χωρίς αποκλεισμούς, να τα βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη πολυμορφία της διδασκαλίας ανά την Ευρώπη και να συμβάλουν στην αντιμετώπιση του κινδύνου ριζοσπαστικοποίησης των νέων.
 
Σηματοδοτώντας το τρίτο έτος του προγράμματος Erasmus+, η σημερινή δημοσίευση της γενικής πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για το 2016 και ο οδηγός του προγράμματος που τη συνοδεύει θα επιτρέψει σε ιδρύματα και άτομα να αρχίσουν την προετοιμασία της υποβολής των προτάσεων για έργα, τα οποία θα επιλεγούν σύμφωνα με ανταγωνιστικές διαδικασίες επιλογής.

Ο κ. Tibor Navracsics, αρμόδιος Επίτροπος για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη νεολαία και τον αθλητισμό, δήλωσε: «Το Erasmus+ προσφέρει απίστευτες ευκαιρίες για ένα ευρύ φάσμα ατόμων και έργων — ανταλλαγές σπουδαστών και εκπαιδευτικών, δράσεις για τη νεολαία, πρακτική άσκηση σε θέσεις εργασίας, αθλητικές δραστηριότητες ή έργα που συνδυάζουν όλα αυτά και πολλά άλλα. Είμαι υπερήφανος που θα έχει προϋπολογισμό 2,2 δισ. ευρώ το 2016 για να υποστηρίξει χιλιάδες έξυπνες ιδέες και που θα συμβάλει στη δημιουργία πιο ανοικτής διδασκαλίας, την υποστήριξη της δημιουργικότητας των νέων και θα μας βοηθήσει να οικοδομήσουμε πιο ανεκτικές κοινωνίες». 

Η προώθηση της κοινωνικής ένταξης αποτελεί επίσης ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στη διήμερη συνάντηση του «Φόρουμ εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας» στις Βρυξέλλες, την ετήσια συνάντηση των αντιπροσώπων της ΕΕ και των κρατών μελών για την ανταλλαγή εμπειριών και βέλτιστων πρακτικών στους εν λόγω τομείς.

* Περισσότερες πληροφορίες:
Ακολουθήστε τον Επίτροπο Navracsics στο Twitter @TNavracsicsEU


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved