ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Άγνοια προσάπτει στο Ποτάμι το υπουργείο Παιδείας

Αθήνα 3.12.2015, 17:45

Παντελή άγνοια σε θέματα της νομοθεσίας που διέπουν την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση καταλογίζει στο Ποτάμι το υπουργείο Παιδείας, με αφορμή ανακοίνωση του πρώτου για πριμοδότηση των αποσπασμένων εκπαιδευτικών στις υπηρεσίες του υπουργείου και άλλων εποπτευόμενων φορέων.

Κατά το υπουργείο όσοι εκπαιδευτικοί υπηρετούν σε νησιά και παραμεθόριες περιοχές μοριοδοτούνται από  1 έως 12 μόρια (σε δυσπρόσιτες περιοχές) σε αντίθεση με όσους υπηρετούν στην Αττική που λαμβάνουν  μόνο 1 μόριο. Όσοι υπηρετούν αποσπασμένοι στην Αττική, στο υπουργείο, σε άλλους εποπτευόμενους φορείς και στις περιφερειακές υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας ήδη ελάμβαναν επιπλέον 2 μόρια  μετάθεσης από τα μόρια της περιοχής που αποσπώνται για κάθε έτος και όχι τα μόρια της οργανικής τους θέσης (αρθρ. 31 παρ. 2 ν. 3848/2010 όπως αντικαταστάθηκε από το αρθρ. 59 του ν. 3966/2011).

Στην παραπάνω διάταξη δεν είχαν συμπεριληφθεί ο ΕΟΕ, η ΑΔΙΠΠΔΕ και οι επιτελικές μονάδες ΕΣΠΑ γιατί είναι Οργανισμοί και Υπηρεσίες που δημιουργήθηκαν μετά την ψήφιση των παραπάνω Νόμων. Με την ψηφισθείσα διάταξη αίρεται αυτή η αδικία. 

«Όσο για τη δήθεν τακτοποίηση 1.800 εκπαιδευτικών στις υπηρεσίες του υπουργείου, αν αυτό είχε συμβεί, τότε θα έπρεπε η ηγεσία του να αναζητούσε ήδη νέο κτίριο για τη στέγασή τους.  Το σύνολο των εργαζομένων μονίμων και αποσπασμένων σήμερα στις υπηρεσίες του υπουργείου είναι 921 υπάλληλοι», καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.

Υπό τον τίτλο «Μοριοδοτεί τους αποσπασμένους, απαξιώνει τους «μάχιμους», η ανακοίνωση του Ποταμιού καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι «τακτοποίησε» 1.800 και πλέον εκπαιδευτικούς στις υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας και ότι μοριοδοτεί όσους η ίδια επιλέγει να αφήσουν τις θέσεις τους και να υπηρετήσουν ως αποσπασμένοι στις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας, «απαξιώνοντας και προσβάλλοντας το σύνολο των μάχιμων εκπαιδευτικών που αγωνίζονται στις τάξεις απανταχού της Ελλάδας, για το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου». 

Το Ποτάμι έδωσε συνέχεια στο θέμα με την έκδοση και δεύτερης ανακοίνωσης υπό τον χαρακτηριστικό τίτλο «Μαθήματα επαγγελματικού (ανα-) προσανατολισμού στους εκπαιδευτικούς από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved