ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ζητά αναγνώριση γνώσης ξένης γλώσσας για φοιτητές Πανεπιστημίων

Αθήνα 8.1.2016, 14:30

«Πρόκειται να προχωρήσετε στην πιστοποίηση της επαρκούς γνώσης ξένης γλώσσας για τους φοιτητές των δημόσιων Πανεπιστημίων;», ρωτά το υπουργείο Παιδείας ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Οικονόμου, «μετά από έντονες διαμαρτυρίες για ένα θέμα εξέχουσας σημασίας που αφορά πολλούς φοιτητές ΑΕΙ», όπως αναφέρει.

Ο βουλευτής αναφέρεται στους φοιτητές που έχουν συμμετάσχει με επιτυχία σε τέσσερα ακαδημαϊκά εξάμηνα ξένης γλώσσας και δεν λαμβάνουν αντίστοιχη βεβαίωση επαρκούς γνώσης της. «Η ξένη γλώσσα στα δημόσια Πανεπιστήμια αξιολογείται και εξετάζεται από καθηγητές ΑΕΙ, οι οποίοι πληρούν τα ακαδημαϊκά προσόντα για την διδασκαλία, ενώ παράλληλα, υπάρχουν τμήματα στα οποία είναι υποχρεωτική η παρακολούθηση και η επιτυχής εξέταση των μαθημάτων ξένης γλώσσας για την απόκτηση πτυχίου», επισημαίνει. «Την ίδια στιγμή, δεκτή γίνεται η πιστοποίηση στον τομέα της γνώσης χειρισμού Η/Υ όσων έχουν παρακολουθήσει 4 τουλάχιστον πανεπιστημιακά μαθήματα Πληροφορικής ή γνώσης χειρισμού Η/Υ και κατέχουν πτυχίο Πανεπιστημιακής (ΠΕ) ή Τεχνολογικής (ΤΕ) Εκπαίδευσης. Γίνεται αντιληπτό ότι σε μια περίοδο υψηλής ανεργίας των νέων, η κατοχή διπλώματος ξένης γλώσσας είναι σημαντικό εφόδιο για την επαγγελματική τους σταδιοδρομία, π.χ. στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για τη στελέχωση του Δημοσίου», καταλήγει.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved