ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Σχολικά γεύματα πιλοτικά στο Πέραμα
 

Αθήνα 19.2.2016, 16:57

Ξεκίνησε σήμερα το Πιλοτικό Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα Περάματος» και στο πλαίσιο αυτό εκδόθηκαν εγκύκλιοι για την υλοποίησή του (στα συνημμένα). Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί εντός διδακτικού ωραρίου και αφορά το σύνολο των Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  του Περάματος, εννέα τον αριθμό, καλύπτοντας το σύνολο των μαθητών που φοιτούν σε αυτά.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, οι στόχοι του Προγράμματος είναι αφενός να αντιμετωπιστούν όσο είναι δυνατόν οι ανάγκες σίτισης αυτής της ιδιαίτερα ευάλωτης ομάδας του πληθυσμού και αφετέρου να υποστηριχθεί η εκπαιδευτική διαδικασία και να αποτραπούν φαινόμενα σχολικής διαρροής. Συγχρόνως να δραστηριοποιηθεί και να συνεργαστεί αρμονικά το σύνολο της σχολικής κοινότητας.

Κριτήριο για την επιλογή των Σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Περάματος, αποτέλεσαν τα πρόσφατα στοιχεία των Προγραμμάτων ανθρωπιστικής κρίσης, που αποτυπώνουν τις κοινωνικές και οικονομικές επιβαρύνσεις της συγκεκριμένης περιοχής.

Η πρώτη φάση υλοποίησης του πιλοτικού Προγράμματος ολοκληρώνεται με τη λήξη της τρέχουσας σχολικής χρονιάς και ειδικότερα την 14η Ιουνίου 2016. Παράλληλα γίνονται οι κατάλληλες ενέργειες ώστε το Πρόγραμμα να συνεχισθεί και την επόμενη σχολική χρονιά 2016-2017.

Το πιλοτικό Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα», όπως αναφέρθηκε,  απευθύνεται στο σύνολο των μαθητών των προεπιλεγμένων σχολείων. Η καθημερινή προσφορά στο σχολείο ενός δωρεάν, υγιεινού γεύματος περιλαμβάνει σημαντικά μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη, όπως η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού, η ενίσχυση της εκπαίδευσης και η ενίσχυση της αποδοτικότητας των μαθητών.

Το μενού του πιλοτικού Προγράμματος αφορά και τις πέντε εκπαιδευτικές ημέρες της εβδομάδας και είναι ειδικά σχεδιασμένο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες των μαθητών στα πλαίσια της υγιεινής μεσογειακής διατροφής. Τα παραπάνω γεύματα παρασκευάζονται σύμφωνα με τις αυστηρές προδιαγραφές που έχουμε ορίσει και από επιλεγμένους προμηθευτές που διαθέτουν τα απαιτούμενα συστήματα υγιεινής.

Η βούληση είναι να ενταχθούν και άλλες περιοχές της χώρας σύμφωνα με τα κριτήρια επιλογής που έχουν τεθεί στο πιλοτικό Πρόγραμμα «Σχολικά Γεύματα».

Σήμερα 19 Φεβρουαρίου θα προσφερθούν τα σχολικά γεύματα στο 1ο Ολοήμερο Δημοτικό και στο Ολοήμερο Δημοτικό Νέου Ικονίου και από την επόμενη εβδομάδα θα εντάσσονται δύο σχολεία την ημέρα, ώστε μέχρι το τέλος της εβδομάδας να ενταχθεί το σύνολο των Δημοτικών Σχολείων του Περάματος.

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε τις σχετικές εγκυκλίους.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Οι εγκύκλιοι

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved