ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
«Οι πολίτες εμπιστεύονται το δημόσιο σχολείο»
 

Αθήνα 19.2.2016, 19:11

Εμπιστοσύνη στο θεσμό του δημόσιου σχολείου, όλων των βαθμίδων καταγράφει έρευνα της εταιρείας MRB σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας (πίνακες στα συνημμένα). Οι ερωτηθέντες σε ποσοστό 68% δηλώνουν ότι εμπιστεύονται τα πανεπιστήμια και τα σχολεία.

Το υπουργείο χαρακτηρίζει εντυπωσιακό το γεγονός ότι από τον Δεκέμβριο του 2014, που είχε γίνει η αντίστοιχη μέτρηση, δηλαδή όλο το διάστημα διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, το Δημόσιο Σχολείο όλων των βαθμίδων παρουσιάζει αύξηση βαθμού εμπιστοσύνης κατά 17%, ποσοστό αύξησης μεγαλύτερο από κάθε άλλο θεσμό. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η διακύμανση των ποσοστών της εμπιστοσύνης των ψηφοφόρων του κάθε κόμματος ξεχωριστά.

Ερωτώμενος για τα δημοσκοπικά ευρήματα, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης δήλωσε: «Με μεγάλη ικανοποίηση διάβασα τα στοιχεία της MRB σύμφωνα με τα οποία το δημόσιο πανεπιστήμιο και τα δημόσια σχολεία είναι οι δύο θεσμοί που εμπιστεύεται περισσότερο η ελληνική κοινωνία. Αυτό σημαίνει ότι το δημόσιο πανεπιστήμιο και σχολείο είναι δύο θεσμοί βαθιά ριζωμένοι στη συνείδηση του ελληνικού λαού και αντέχουν, παρά τις δραματικές συνέπειες της κρίσης αλλά και τη χρόνια και συστηματική συκοφάντησή τους.

Γνωρίζουμε ότι το δημόσιο σχολείο και πανεπιστήμιο έμειναν όρθια χάρη στις προσπάθειες των δασκάλων όλων των βαθμίδων που στήριξαν και στηρίζουν το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα με ανιδιοτέλεια και μεράκι όλα αυτά τα πέτρινα χρόνια της κρίσης και των δημοσιονομικών καταναγκασμών. Η εμπιστοσύνη της ελληνικής κοινωνίας αποτελεί πρωτίστως εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Έλληνα εκπαιδευτικού.

Ως υπουργείο Παιδείας αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη να φανούμε αντάξιοι αυτής της εμπιστοσύνης και να εργαστούμε ακόμα πιο εντατικά για ένα σχολείο που θα δικαιώνει τις προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας».

* Στο συνημμένο αρχείο θα βρείτε πίνακες με στατιστικά στοιχεία.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Πίνακες με στατιστικά στοιχεία

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved