ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Χιλιάδες βιντεο-μαθήματα προσφέρει δωρεάν το «Οικουμενικό Σχολείο»

Αθήνα 3.3.2016, 18:24

Πρόσβαση σε περισσότερα από 10.000 βιντεο-μαθήματα προσφέρει σε όλους τους μαθητές στην Ελλάδα και στο κόσμο, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο, μέσω της ιστοσελίδας του www.arnos.gr, το Οικουμενικό Σχολείο «Αθηνά», που δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2013 με πρωτοβουλία της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Κέντρου Online Εκπαίδευσης Αρνός. 

Το εκπαιδευτικό υλικό του Οικουμενικού Σχολείου καλύπτει την ύλη 22 μαθημάτων όλων των τάξεων του Δημοτικού Σχολείου και περιλαμβάνει ανάλυση της θεωρίας, λύσεις των ασκήσεων του σχολικού βιβλίου και του τετραδίου εργασιών, μεθοδολογία, παραδείγματα και διαδραστικά τεστ. Συγχρόνως, μέσω της νέας υπηρεσίας e-Δημοτικό Μελέτη, οι μαθητές του Οικουμενικού Σχολείου έχουν τη δυνατότητα καθημερινής άμεσης επικοινωνίας με τον online δάσκαλο με τη χρήση video-κάμερας και διαδραστικού πίνακα.

Σήμερα τα μαθήματα του Οικουμενικού Σχολείου τα παρακολουθούν πολλές χιλιάδες μαθητές. Μάλιστα το πρωτοποριακό αυτό σχολείο επελέγη ανάμεσα στους μεγαλύτερους εκπαιδευτικούς οργανισμούς του κόσμου στην 21η Online Educa Berlin 2015 και επίσης φέτος απέσπασε το κορυφαίο Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς της διοργάνωσης Lighthouse E-Volution Awards.

Διημερίδα
Μέχρι στιγμής το Οικουμενικό Σχολείο έχει συμμετάσχει σε μεγάλα εκπαιδευτικά συνέδρια και εκθέσεις στη Γαλλία, τη Βρετανία και την Αίγυπτο, και αυτό το Σαββατοκύριακο πρόκειται να δώσει το παρόν στη διημερίδα «Τεχνολογίες Αιχμής στην Εκπαιδευτική Πράξη» που θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα - Λιναρδάτου στο Περιστέρι (Ελευθερίου Βενιζέλου 112-114).

Η διημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Κολεγίων, καθώς και σε όλους όσοι ασχολούνται άμεσα ή έμμεσα με το χώρο της εκπαίδευσης. Στόχος της διημερίδας είναι να δοθεί η δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτές να παρουσιάσουν μέρος της δουλειάς τους και να καταθέσουν τις προτάσεις τους σχετικά με τη βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου. 
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Με σύνθημα «Γυρίζουμε σελίδα στο... Master in Online Education!», η επιστημονική ομάδα του Οικουμενικού Σχολείου, θα παρουσιάσει στη διημερίδα τις τελευταίες εξελίξεις στο πεδίο της εκπαιδευτικής τεχνολογίας, προτάσεις για τη δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού, πρωτοπόρες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις στη διδασκαλία της ελληνικής ως δεύτερης ή ξένης γλώσσας, όπως επίσης και της ρωσικής γλώσσας, καθώς και δράσεις και καινοτομίες που αφορούν στην εξέλιξη και αναδόμηση της παιδείας στην Ελλάδα και ανά τον κόσμο.

Παράλληλα, το Οικουμενικό Σχολείο Αθηνά θα δώσει τον παλμό του σήμερα στην εκπαίδευση, στρέφοντας την προσοχή στις καινοτόμες εκπαιδευτικές τεχνικές, μεθόδους εκμάθησης και τεχνολογικές εφαρμογές που παρουσιάστηκαν πριν από λίγες ημέρες στη Διεθνή Έκθεση «BETT SHOW 2016» στο Λονδίνο. Σε αυτό το πλαίσιο, θα δοθεί έμφαση στις σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία, κατά την οποία ο δάσκαλος «σκηνοθετεί» τη διδασκαλία στη σκηνή του διαδραστικού πίνακα και τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά μέσα από την εικόνα, τον ήχο, την αφή, το διάλογο και την οργάνωση.


ΠΙΝΑΚΑΣ
Το αναλυτικό πρόγραμμα των παρουσιάσεων της επιστημονικής ομάδας του Οικουμενικού Σχολείου «Αθηνά»

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016
12.30-13:15 (Αίθουσα 22)
Διδασκαλία της Μελέτης Περιβάλλοντος στο Athena Ecumenical e-School
Ομιλήτριες: Πωλίνα Καραβίδα, Ελένη Πολίτη
13.15-14:00 (Αίθουσα 21)
Edutainment for All! 
Κάνουμε τους μαθητές να αγαπήσουν το σχολείο
Ομιλήτρια: Χάιδω Εξάρχου
14.30-15.15 (Αίθουσα 23)
Δυσαριθμησία: Παίζοντας και Μαθαίνοντας με τα εργαλεία του διαδικτύου
Ομιλητής: Βασίλης Τσιλιβής
15.15-16.00 (Αίθουσα 11) 
Ενσωματώνοντας την Εκπαιδευτική Τεχνολογία στο Σχολείο - Arnos Practical Solutions
Ομιλητής: Κοσμάς Μάντσης
12.00-12:45 (Αίθουσα 16)
Ο αριθμός e που βρίσκεται παντού!
Ομιλητής: Δρ. Σταύρος Παπαδόπουλος© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved