ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Πιλοτικά σχολικά γεύματα

Αθήνα 30.3.2016, 13:01

Το πιλοτικό Πρόγραμμα «Σχολικά γεύματα» ξεκίνησε σε εννέα Δημοτικά Σχολεία το υπουργείο Παιδείας, με στόχο την κάλυψη των διατροφικών αναγκών των μαθητών, στο πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής, της μείωσης των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού και την βελτίωση των παιδαγωγικών και γνωστικών αποτελεσμάτων της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Ως περίοδος υλοποίησης του προγράμματος  ορίζεται το χρονικό διάστημα 1η Απριλίου 2016 έως τη λήξη του διδακτικού έτους 2015-16.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στα Σχολεία με ευθύνη των Διευθυντών ΠΕ Α’ Αθήνας, Β’ Αθήνας, Γ’ Αθήνας και Δ’ Αθήνας, καθώς και των αρμοδίων Σχολικών Συμβούλων, των Διευθυντών και του Διδακτικού προσωπικού των παραπάνω Δημοτικών Σχολείων. 

Ειδικότερα:
1. Οι Διευθυντές ΠΕ επιβλέπουν την υλοποίησή του στα εν λόγω σχολεία και ενημερώνουν εγγράφως την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείο Παιδείας για προβλήματα που τυχόν προκύπτουν κατά τη διάρκεια του Προγράμματος. 

2. Οι Σχολικοί Σύμβουλοι Δημοτικής Εκπαίδευσης έχουν την ευθύνη του εκπαιδευτικού σχεδιασμού και της ενημέρωσης των εκπαιδευτικών περιοχής ευθύνης του, προκειμένου να υλοποιηθούν οι στόχοι του Προγράμματος. Επιπλέον, οι Σχολικοί Σύμβουλοι εγκρίνουν την αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος των σχολείων ευθύνης του.

3. Οι Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων:
- Αξιοποιούν για την υλοποίηση του Προγράμματος το βοηθητικό προσωπικό που διατίθεται στις σχολικές μονάδες μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας (τραπεζοκόμοι κλπ).
- Ενημερώνουν σε ειδική συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων για το σκοπό και τους στόχους του Προγράμματος Σίτισης και για την αναμόρφωση του ωρολογίου προγράμματος της Σχολικής Μονάδας με μείωση του χρόνου της κάθε διδακτικής ώρας κατά πέντε λεπτά (5’) χωρίς να τροποποιείται το ωρολόγιο πρόγραμμα ως προς το περιεχόμενό του και το χρόνο των διαλειμμάτων και χωρίς να παραβιάζεται  το διδακτικό και εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών. 

4. Το Σχολικό Συμβούλιο καλείται σε συνεδρίαση προκειμένου να ενημερωθεί η σχολική κοινότητα για το σκοπό και τους στόχους του Προγράμματος, τον τρόπο και τις διαδικασίες υλοποίησής του καθώς και την επίλυση τυχόν πρακτικών ζητημάτων που ανακύπτουν.  

Για την καλύτερη λειτουργικότητα του Προγράμματος το υπουργείο Παιδείας αναμόρφωσε το ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων ως προς τη διάρκεια των διδακτικών ωρών.


ΠΙΝΑΚΑΣ
Τα σχολεία που θα εφαρμοσθεί το πρόγραμμα

α. 5ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Καματερού
β.10ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων Ανάκασα
γ. 11ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων
δ.4ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου
ε. 5ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου
στ. 4ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου
ζ. Δημοτικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Παλαιού Φαλήρου
η. Δημοτικό Σχολείο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Αλσούπολης
θ. 2ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Νέας Χαλκηδόνας
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved