ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Το καθεστώς λειτουργίας των Ανωτέρων Σχολών Κινηματογραφίας - Τηλεόρασης

Αθήνα 4.5.2016, 20:58

Στην οργάνωση και λειτουργία Ανωτέρων Σχολών Κινηματογραφίας - Τηλεόρασης αναφέρεται το προεδρικό διάταγμα 48/2016 που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Στο προεδρικό διάταγμα κατ' αρχήν αναφέρεται ότι στα Τμήματα των Ανωτέρων Σχολών Κινηματογραφίας − Τηλεόρασης, όπως αυτά προβλέπονται στην παρ. 1γ΄ του άρθρου 3 του ν. 1158/1981, προστίθεται και έβδομο Τμήμα, το Τμήμα Μοντάζ.

Η φοίτηση στις Ανώτερες Σχολές Κινηματογραφίας − Τηλεόρασης διαρθρώνεται σε τρία έτη σπουδών. Η ανώτατη χρονική διάρκεια για την ολοκλήρωση της φοίτησης δεν μπορεί να υπερβεί τα πέντε έτη σπουδών εκτός εάν συντρέχουν τεκμηριωμένοι λόγοι υγείας ή ανωτέρας βίας και μόνο με την έγκριση του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και για χρονικό διάστημα που εκείνο θα ορίσει κατά περίπτωση. Τα ανωτέρω εφαρμόζονται αναλογικά και στις περιπτώσεις εισαγωγής με κατατακτήριες εξετάσεις, με το ελάχιστο και το ανώτατο όριο φοίτησης να εξαρτώνται από το έτος κατάταξης του σπουδαστή.

Οι εισαγωγικές εξετάσεις διενεργούνται κατά το χρονικό διάστημα των θερινών διακοπών και μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου κάθε έτους, είναι γραπτές εξετάσεις γενικού γνωστικού περιεχομένου, καθώς και εξετάσεις των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων των υποψηφίων στην ειδικότητα της επιλογής τους.

Οι σπουδαστές εγγράφονται με αίτησή τους, στην οποία αναφέρεται το ονοματεπώνυμο τους όπως είναι γραμμένο στα Μητρώα Αρρένων ή στα Δημοτολόγια των ΟΤΑ, συνοδευόμενη από τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως αυτά προβλέπονται στις οικείες διατάξεις.

Στο Α΄ έτος εγγράφονται οι επιτυχόντες στις εισαγωγικές εξετάσεις και οι απορριφθέντες του έτους αυτού. Στο Β΄ και Γ΄ έτος εγγράφονται οι προαχθέντες από το προηγούμενο έτος, οι απορριφθέντες αυτού του έτους και οι καταταγέντες σ' αυτά, μετά από κατατακτήριες εξετάσεις.

Οι εγγραφές των σπουδαστών αρχίζουν την 1η Σεπτεμβρίου και λήγουν στις 30 του ίδιου μήνα. Ειδικότερα οι εγγραφές των σπουδαστών οι οποίοι πέτυχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις ή έλαβαν μέρος στις κατατακτήριες ή επαναληπτικές εξετάσεις, πραγματοποιούνται μέσα σε δέκα ημέρες από την επόμενη ημέρα της έκδοσης των αποτελεσμάτων.

Στους σπουδαστές της Σχολής χορηγούνται διπλώματα του άρθρου 13 του ν. 1158/1981 και πιστοποιητικά σπουδαστικής κατάστασης. Τα διπλώματα υπογράφονται από το Διευθυντή και τους Καθηγητές της Σχολής και υποβάλλονται για θεώρηση στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, εντός του έτους που εκδίδονται τα αποτελέσματα.

Το προεδρικό διάταγμα δημοσιεύεται στη Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τεύχος Α' αρ. 76/26 Απριλίου 2016.

Προσλήψεις
Με έτερο προεδρικό διάταγμα, το 47/2016, που δημοσιεύεται στο τεύχος Α' αρ. 75/2016 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, καθορίζονται τα προσόντα και τα δικαιολογητικά για την πρόσληψη Διδακτικού Προσωπικού των Ανωτέρων Σχολών Κινηματογραφίας - Τηλεόρασης.

* Κατεβάστε:


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved