ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Πρόγραμμα Erasmus+ τομέας Nεολαίας: 15 ημέρες απομένουν για την υποβολή αιτήσεων

Αθήνα 17.5.2016, 12:20

Το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης, ως Εθνική Μονάδα Συντονισμού για την υλοποίηση του Προγράμματος Erasmus+/Νεολαία, υπενθυμίζει ότι η υποβολή αιτήσεων είναι δυνατή έως την 31η Μαΐου 2016. Αναλυτική παρουσίαση του Προγράμματος και των προϋποθέσεων συμμετοχής είναι διαθέσιμη την ιστοσελίδα www.erasmusplusyouth.gr.

Στόχος του Προγράμματος είναι η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των νέων, η γνωριμία τους με την Ευρώπη και τη λειτουργία των θεσμών της, η συμμετοχή τους στη δημοκρατική ζωή, και η βελτίωση της ποιότητας εργασίας στον τομέα της Νεολαίας. Διαρθρώνεται σε 3 Βασικές Δράσεις που περιλαμβάνουν ποικιλία δραστηριοτήτων, όπως:
- Ανταλλαγές Νέων, ηλικίας 13 έως 30 ετών από χώρες εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό τη συζήτηση για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
- Ευρωπαϊκή Εθελοντική Υπηρεσία (EVS) σε οργανώσεις του εξωτερικού, κατά την οποία καλύπτεται το βασικό κόστος συμμετοχής των εθελοντών. Αντίστοιχα, και οργανώσεις στην Ελλάδα μπορούν να φιλοξενήσουν νέους εθελοντές.
- Σεμινάρια, καταρτίσεις, επισκέψεις μελέτης σε οργανώσεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.
- Στρατηγικές συμπράξεις με σκοπό την υποστήριξη δραστηριοτήτων καινοτομίας και ανταλλαγής καλών πρακτικών.
- Συναντήσεις μεταξύ νέων και υπευθύνων για τη λήψη αποφάσεων στον τομέα της νεολαίας.
Επισημαίνεται ότι οι παραπάνω αποτελούν μέρος μόνο των δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει το Πρόγραμμα, οι οποίες παρατίθενται στο σύνολό τους στην ιστοσελίδα www.erasmusplusyouth.gr

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν: νέοι και νέες, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι στον τομέα της Νεολαίας ή σε οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Νεολαίας (youth workers), οργανώσεις, φορείς, Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί, επιχειρήσεις που διαθέτουν πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, πανεπιστήμια, δήμοι.

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά, σε ημερομηνίες που ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χρησιμοποιώντας τα αντίστοιχα έντυπα αιτήσεων που διατίθενται στην ιστοσελίδα του Προγράμματος www.erasmusplusyouth.gr. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής αιτήσεων για την παρούσα προκήρυξη είναι η 31η Μάϊου 2016, ενώ θα υπάρξει και επόμενη προκήρυξη με προθεσμία την 4η Οκτωβρίου 2016.

Περισσότερες πληροφορίες:
- www.erasmusplusyouth.gr
- Facebook: Erasmus+ Youth Greece
- e-mail: erasmusplus-youth@inedivim.gr
- Τηλ.: 213 131 4450 / 4460
- Δραστηριότητες, δράσεις και εκδηλώσεις ενημέρωσης που θα ανακοινώνονται σε διαδίκτυο και social media.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved