ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΕΣΠΑ: Έρχονται προγράμματα για διδακτορικά και πρακτική άσκηση

Αθήνα 13.7.2016, 19:33

Τη χορήγηση υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές δεύτερου κύκλου (διδακτορικές) στην Ελλάδα και την πρακτική άσκηση φοιτητών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αφορούν δύο δράσεις του ΕΣΠΑ 2014-20, προϋπολογισμού 4.136.781,60€ και 12.421.233,94€, αντίστοιχα.

Για τις δύο αυτές δράσεις η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του υπουργείου Παιδείας υπέβαλε αίτημα για συγχρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού - Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση».

Το Πρόγραμμα χορήγησης υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές δεύτερου κύκλου (διδακτορικό) στην Ελλάδα αφορά σε υποτροφίες υποψηφίων διδακτόρων οι οποίοι έχουν ξεκινήσει το διδακτορικό τους 18-36 μήνες πριν και δεν μπορούν να ενταχθούν για χορήγηση υποτροφίας στο πρόγραμμα υποτροφιών που ήδη υλοποιείται στο πλαίσιο της δράσης «Ενίσχυση ανθρώπινου ερευνητικού δυναμικού μέσω υλοποίησης διδακτορικής έρευνας», το οποίο αφορά σε υποτρόφους που κατά την έκδοση της πρόσκλησης δεν είχε παρέλθει χρονικό διάστημα 18 μηνών από την έναρξη της διδακτορικής διατριβής τους. Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν άπαξ ενώ η διάρκεια κάθε υποτροφίας ορίζεται σε 24 μήνες.
 
Το Πρόγραμμα της πρακτικής άσκησης τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ακαδημαϊκού έτους 2016-2017, αφορά στη συνέχιση του προγράμματος πρακτικής άσκησης του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 με τον ίδιο προϋπολογισμό, ήτοι 12.421.233,94 ευρώ, και αναφέρεται στην απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας των φοιτητών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Προϋπόθεση χρηματοδότησης αποτελεί η ενσωμάτωση της πρακτικής άσκησης στο πρόγραμμα σπουδών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων. Η κατανομή χρηματοδότησης ανά ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα συμπεράσματα της επιτροπής διαβούλευσης με τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved