ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Τρια δισ. ευρώ για την Παιδεία και την Έρευνα

Αθήνα 15.7.2016, 20:06

Την εξασφάλιση πόρων άνω των 3 δισ. ευρώ για την Παιδεία, την Έρευνα και τη Δια Βίου Μάθηση ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, μιλώντας σήμερα στην τελετή της υπογραφής της συμφωνίας μεταξύ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του ελληνικού Δημοσίου, στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Όπως τόνισε ο υπουργός, «περισσότερα από 1,6 δις € θα διατεθούν για: τη βελτίωση των υποδομών όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης και τη ανάληψη πρωτοβουλιών που αφορούν στην αύξηση της Συμμετοχής στην Προσχολική Εκπαίδευση, τη μείωση της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των γνώσεων και των δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών, την υποστήριξη της έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών και την ενίσχυση της ισότιμης συμμετοχής των ΑΜΕΑ και ατόμων από Ειδικές Κοινωνικές Ομάδες και χαμηλές εισοδηματικές τάξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, την υποστήριξη των προγραμμάτων της Δια Βίου Μάθησης και της Μαθητείας.

Ποσό 1,4 δις € προορίζεται για τη στήριξη της ερευνητικής δραστηριότητας, τη στήριξη του ανθρώπινου δυναμικού και την αναβάθμιση και εξασφάλιση της βιωσιμότητας των υποδομών έρευνας και καινοτομίας καθώς και την ανάπτυξη δεσμών και συνεργειών μεταξύ επιχειρήσεων, κέντρων έρευνας και ιδρυμάτων της ανώτατης εκπαίδευσης».


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved