ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ύστατες ενέργειες για το ελληνικό σχολείο του Μονάχου

Αθήνα 29.7.2016, 11:41

Σε σειρά ενεργειών για την υπόθεση του ημιτελούς ελληνικού σχολείου του Μονάχου ο δήμος Μονάχου προχωρεί το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Θεοδόση Πελεγρίνη.

Όπως είναι γνωστό, την 20η Ιουλίου 2016 ο Δήμος Μονάχου έλαβε ομόφωνη απόφαση να ανακτήσει το 11 στρεμμάτων οικόπεδο που παραχωρήθηκε στη χώρα μας προκειμένου να οικοδομηθεί το ελληνικό σχολείο. Την επόμενη, 21 Ιουλίου, σφράγισε το εργοτάξιο και ανέλαβε ο ίδιος πλέον την φύλαξη του.

Όσο δύσκολο κι αν είναι να ανατραπεί η απόφαση του Δήμου Μονάχου, το υπουργείο Παιδείας δήλωσε εξ αρχής την ανυποχώρητη βούλησή του να παλέψει για την αναστολή της. Έτσι προέβη στις ακόλουθες ενέργειες:
1. Ο υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης την 25η Ιουλίου απέστειλε εξώδικο έγγραφο κατά της απόφασης και των ενεργειών του Δήμου Μονάχου.
2. Ζήτησε συνάντηση με τον κ. Αξελ Μάρκβαρτ, διευθυντή της υπηρεσίας των Δημοτικών Υποθέσεων του Δήμου Μονάχου. Κατά την συνάντηση αποφασίστηκε να συνταχθεί υπόμνημα στο οποίο να αναφέρεται ότι:
α. Η ελληνική πλευρά θα πρέπει έως την 9/9/2016 να υποβάλει πλήρως αιτιολογημένη και ρεαλιστική πρόταση, η οποία, εφόσον την μελετήσει ο κ. Μάρκβαρτ και την εγκρίνει, θα αποτελέσει και τη βάση για τροποποίηση της συμφωνίας του Αυγούστου του 2015 με όρους τέτοιους, ώστε να είναι εφικτή η ολοκλήρωση του έργου. Η τροποποιητική συμφωνία θα εισαχθεί προς συζήτηση στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Μονάχου την 6/10/2016.
β. Ο δικηγόρος Γεώργιος Βλαχόπουλος εξουσιοδοτείται να παραλάβει το κλειδί από το εργοτάξιο έτσι, ώστε έως την τελική ρύθμιση του ζητήματος του σχολείου, η νομή και η ευθύνη της φύλαξης να παραμείνει στην ελληνική πλευρά.

«Είναι σαφές ότι, βάσει του πρωτοκόλλου που υπεγράφη, ανοίγει ένας δρόμος  για την οικοδόμηση του ελληνικού σχολείου, που αποτελεί εθνικό στόχο. ΓιΆ αυτό το υπουργείο Παιδείας καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να συνεισφέρουν, η καθεμία και ο καθένας, με τον τρόπο του, στην ευόδωση του εθνικού αυτού στόχου», καταλήγει η ανακοίνωση του υφυπουργού Παιδείας.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved