ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ανακαλούνται οι άδειες των ΙΕΚ Ξυνή και Mediterranean College

Αθήνα 7.9.2016, 16:48
 
Στην ανάκληση των αδειών λειτουργίας των ΙΕΚ Ξυνή και Mediterranean College Θεσσαλονίκης (όχι αυτό της Αθήνας) προχώρησε η Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, ως επιβλέπουσα και αρμόδια αρχή για την αδειοδότηση των Ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Ειδικότερα, η Γραμματεία ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους σπουδαστές ότι έχει προβεί στην ανάκληση των αδειών λειτουργίας των ακόλουθων ινστιτούτων και Κολλεγίων:
1. Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης με διακριτικό τίτλο «ΙΙΕΚ Ξυνή» στην εταιρεία «Τοπικό Ευρωπαϊκό ΑΕ».
2. Mediterranean College στην εταιρεία «Μεσογειακό Κέντρο Εκπαίδευσης » με έδρα τη Θεσσαλονίκη (Εγνατίας 2-4).

Οι ανακλήσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν λόγω της απώλειας τουλάχιστον μίας εκ των σωρευτικών προϋποθέσεων αδειοδότησης.

Επίσης, ανακαλούνται οι άδειες:
3. Του ιδιωτικό Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης με το διακριτικό τίτλο «ΙΙΕΚ Ξυνή» στην «Πειραϊκή Εκπαιδευτική» Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τον Πειραιά.
4. Του ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης με τον διακριτικό τίτλο «ΙΙΕΚ Ξυνή» στην «Εκπαιδευτική Βορείου Ελλάδος Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
5. Του ιδιωτικού Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης με το διακριτικό τίτλο «ΙΙΕΚ Ξυνή» στην «Εκαπιδευτική Νοτίων Προαστίων» ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τη Γλυφάδα Αττικής.

Οι τρεις τελευταίες ανακλήσεις πραγματοποιήθηκαν κατΆ εφαρμογή της υπΆ αριθμ. Α973/19-07-2016 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών. 

Τα αρχεία των ανωτέρω Ιδιωτικών Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, των οποίων ανακαλούνται οι άδειες, θα παραδοθούν, μερίμνει των διοικήσεων τους, εντός 30 ημερολογιακών ημερών, σε Δημόσια ΙΕΚ. Τα αρχεία του ανωτέρω Κολλεγίου, του οποίου ανακαλείται η άδεια, θα παραδοθούν, μερίμνει της διοικήσεως τους, όπου οριστεί με νεότερη απόφασή μας.

Οι σπουδαστές των ανωτέρω ΙΙΕΚ δικαιούνται επιστροφής των διδάκτρων που έχουν ήδη προκαταβάλει ενόψει της νέας εκπαιδευτικής  περιόδου, δικαιούμενοι είτε μεταγραφής σε άλλο Ιδιωτικό ΙΕΚ της περιοχής προτίμησης τους, όπου λειτουργεί τμήμα της ειδικότητας τους, είτε δωρεάν μετεγγραφής σε δημόσιο ΙΕΚ, εφόσον λειτουργούν αντίστοιχα τμήματα με την ειδικότητά τους. Αν δεν λειτουργούν τμήματα αντίστοιχα της ειδικότητας τους είναι δυνατόν να συγκροτηθούν νέα κατόπιν απόφασης της ΓΓΔΒΜΝΓ. Οι σπουδαστές του ανωτέρου κολλεγίου δικαιούνται επιστροφή των διδάκτρων είτε μετεγγραφής σε άλλο Κολλέγιο της προτίμησής τους (Σχετ. ΦΕΚ ΄Β2810/06-09-2016 και ΄Β2811/06-09-2016).

Δημοσίευση
Οι αποφάσεις ανάκλησης των αδειών των παραπάνω εκπαιδευτικών οργανισμών, που εξέδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του υπουργείου Παιδείας, δημοσιεύθηκαν ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος Β' αρ. 2810/2016).


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved