ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Συνεργασία ΑΠΘ - UNESCΟ για τη διαχείριση υδάτων

Αθήνα 21.9.2016, 14:42

Tο τελικό Συμφωνητικό Ίδρυσης του Κέντρου UNESCO Κατηγορίας ΙΙ για τη Διαχείριση Υδάτων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης υπεγράφη την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στο υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα.  

Το Συμφωνητικό υπεγράφη παρουσία της αναπληρώτριας Γενικής Διευθύντριας της UNESCO για θέματα Φυσικών Επιστημών Flavia Schlegel, των υφυπουργών Παιδείας Θεοδόση Πελεγρίνη και Εξωτερικών Ιωάννη Αμανατίδη, της Προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO Αικατερίνης Τζιτζικώστα και του Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Περικλή Μήτκα.

Σύμφωνα με το ΑΠΘ, η ίδρυση του Κέντρου Υδάτων της UNESCO κατηγορίας ΙΙ στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) αποτελεί το αποτέλεσμα των συντονισμένων ενεργειών των Πρυτανικών Αρχών του ΑΠΘ, του Κέντρου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Υδάτων (ΚΕΟΔΥ) και της Προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, κας Αικατερίνης Παπαχριστοπούλου Τζιτζικώστα. 

Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη που αφενός, θα αναβαθμίσει το ρόλο του ΑΠΘ στην παγκόσμια επιστημονική κοινότητα και αφετέρου, θα ενισχύσει τη θέση της χώρας στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης. Πιο συγκεκριμένα, η ίδρυση του Κέντρου Υδάτων της UNESCO αναδεικνύει το Α.Π.Θ. σε διεθνές επιστημονικό κέντρο με εμβέλεια στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Μεσογείου. 

Επιπρόσθετα, η λειτουργία του Κέντρου αναβαθμίζει τη γεωστρατηγική θέση της Μακεδονίας, καθώς γίνεται το σημείο αναφοράς σε μια περιοχή με ιδιαίτερα προβλήματα διαχείρισης υδάτινων πόρων, ήτοι ποιότητας και ποσότητας υδάτων. Συνεπώς, τα οφέλη από την ίδρυση του Κέντρου Υδάτων της UNESCO στο ΑΠΘ θα είναι πολύπλευρα, καθώς από τη μία δίνεται η δυνατότητα στην ελληνική επιστημονική κοινότητα να αναδείξει το επιστημονικό της έργο στο πεδίο της λελογισμένης διαχείρισης των υδάτινων πόρων και της αειφόρου ανάπτυξης και από την άλλη ανοίγεται παράθυρο ευκαιρίας στη Θεσσαλονίκη για την περαιτέρω ενίσχυση την εξωστρέφεια της. 


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved