ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Δεν παρατείνονται οι συμβάσεις μίσθωσης σχολικών κυλικείων

Αθήνα 23.9.2016, 16:56

Έπειτα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε απόφαση όπου αναφέρει ρητά ότι οι συμβάσεις μίσθωσης σχολικών κυλικείων ισχύουν για 9 χρόνια, χωρίς τη δυνατότητα καμίας περαιτέρω παράτασης, αναιρώντας προηγούμενη απόφασή του που έκανε λόγο για παράταση.

Αναλυτικά:

Πολίτης διαμαρτυρήθηκε στο Συνήγορο σχετικά με την αναστολή των ανοιχτών πλειοδοτικών διαγωνισμών για την εκμίσθωση σχολικών κυλικείων ακόμη και σε περιπτώσεις στις οποίες οι συμβάσεις μίσθωσης είχαν εξαντλήσει το μέγιστο χρονικό όριο. Η τότε ισχύουσα υπουργική απόφαση προέβλεπε διάρκεια έξι ετών, με δυνατότητα παράτασης μίσθωσης για άλλα τρία χρόνια.

Το 2015, το υπουργείο Πολιτισμού Παιδείας και Θρησκευμάτων, ζήτησε με έγγραφό του από τις σχολικές επιτροπές να μην προχωρήσουν σε νέες προκηρύξεις διαγωνισμών εκμίσθωσης σχολικών κυλικείων, ενόψει της επανεξέτασης του πλαισίου λειτουργίας των κυλικείων των δημοσίων σχολείων. Με το ίδιο έγγραφο διευκρινίστηκε ότι για την κάλυψη των αναγκών λειτουργίας των κυλικείων μπορούσε να δοθεί παράταση της υπάρχουσας σύμβασης για όσο χρόνο χρειαζόταν μέχρι τη νέα σύμβαση.

Ωστόσο, το ανωτέρω έγγραφο δεν αποσαφήνιζε τη στάση που έπρεπε να τηρήσουν οι σχολικές επιτροπές σε σχέση με τις συμβάσεις μίσθωσης για τις οποίες είχε εξαντληθεί το προβλεπόμενο από την υπουργική απόφαση μέγιστο όριο των 9 συνολικά ετών.

Το υπουργείο, σε ερωτήματα που υποβλήθηκαν από σχολικές επιτροπές απάντησε ότι αυτές δύνανται να προχωρήσουν σε προκήρυξη εκμίσθωσης των κυλικείων που εμπίπτουν στην ανωτέρω περίπτωση. Ωστόσο, η απάντηση αυτή σε πολλές περιπτώσεις ερμηνεύτηκε ως διακριτική ευχέρεια της εκάστοτε αρμόδιας σχολικής επιτροπής ως προς την προκήρυξη ή μη διαγωνισμού. Επιπλέον, η απάντηση δινόταν σε συγκεκριμένο κάθε φορά ερώτημα, με αποτέλεσμα σχολικές επιτροπές που αντιμετώπιζαν το πρόβλημα αλλά δεν έθεσαν σχετικό ερώτημα στο Υπουργείο να αφήνουν το θέμα σε εκκρεμότητα.

Ο Συνήγορος, με έγγραφά του εντός του 2016 προς το Υπουργείο, επισήμανε την ανάγκη να υπάρξει επίσημη διευκρίνιση και να ενημερωθούν έγκυρα και συνολικά οι σχολικές επιτροπές για το ζήτημα της προκήρυξης διαγωνισμών σχολικών κυλικείων μετά τη λήξη του μέγιστου χρόνου εκμίσθωσης των 9 ετών.

Το Υπουργείο τελικά προχώρησε στην έκδοση νέας τροποποιητικής υπουργικής απόφασης για τη λειτουργία των κυλικείων, με την οποία, μεταξύ άλλων, διευκρινίζεται ότι οι σχετικές συμβάσεις μίσθωσης ισχύουν για 9 χρόνια, χωρίς τη δυνατότητα καμίας περαιτέρω παράτασης. 


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved