ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Έδρα Ζαν Μονέ κατέκτησε το Τμήμα Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ

Αθήνα 3.10.2016, 12:52

Έδρα Ζαν Μονέ (Jean Monnet), μια από τις υψηλότερες διακρίσεις της ΕΕ, κατέκτησε το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Η πρωτοβουλία ανήκει στον αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας, Χρήστο Φραγκονικολόπουλο, ο οποίος θα είναι και ο κάτοχος της Έδρας. Οι έδρες απονέμονται σε ακαδημαϊκούς με εξειδίκευση σε Ευρωπαϊκά θέματα με σημαντική εμπειρία και δημοσιεύσεις στον τομέα των ευρωπαϊκών θεμάτων. 
 
Κερδίζοντας τη διάκριση αυτή, το Τμήμα Δημοσιογραφίας και Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας θα προχωρήσει σε μία σειρά καινοτόμων δραστηριοτήτων σχετικά με την Ευρωπαϊκή Δημοσιογραφία συμβάλλοντας στην ενημέρωση των επαγγελματιών, των πολιτών αλλά και στην προσπάθεια δημιουργίας συμπράξεων ακαδημαϊκού και δημόσιου τομέα, με γνώμονα πάντα τη βέλτιστη κατάρτιση των φοιτητών σε θέματα Ευρωπαϊκής Δημοσιογραφίας. Για τα επόμενα τρία χρόνια, οπότε και το Τμήμα θα κατέχει την έδρα Jean Monnet, θα αναπτύξει πρωτοπόρες εκπαιδευτικές και ερευνητικές δράσεις σχετικές με το αντικείμενο της Ευρωπαϊκής Δημοσιογραφίας.
 
Στόχος είναι η προώθηση της διδασκαλίας και της έρευνας και η ανάπτυξη δεξαμενών σκέψης σε θέματα κάλυψης των Ευρωπαϊκών θεμάτων. Το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ πρωτοπορεί στον Τομέα αυτό, καθώς είναι το μοναδικό Τμήμα στην Ελλάδα και από τα ελάχιστα στην Ευρώπη, που προσφέρει σε μεταπτυχιακό επίπεδο την εξειδίκευση σε θέματα Ευρωπαϊκής Δημοσιογραφίας. Η σημαντική αυτή επιτυχία αναδεικνύει το έργο που παράγεται στο Τμήμα αλλά και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, γεγονός που επικυρώνεται από διακρίσεις όπως η συγκεκριμένη. 
 
Περισσότερες πληροφορίες: http://www.jour.auth.gr/?p=6964 και http://media.jour.auth.gr/european-journalism.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved