ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ημέρα των εκπαιδευτικών η σημερινή

Αθήνα 5.10.2016, 17:19

Όπως όλα σχεδόν τα πράγματα, έχουν και οι εκπαιδευτικοί την τιμητική ημέρα τους, σήμερα 5 Οκτωβρίου.

«Η παγκόσμια κοινότητα τιμά τον εκπαιδευτικό γιορτάζοντας  την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας. «Η ημέρα αυτή αποτελεί μια ευκαιρία για να θυμηθούμε πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των εκπαιδευτικών, γυναικών και ανδρών, στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων ανθρώπων, στη διάπλαση των αυριανών πολιτών και επομένως στην οικοδόμηση ενός καλύτερου μέλλοντος», συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Ιδιαίτερα στη δύσκολη συγκυρία της εποχής μας, που η οικονομική κρίση μαστίζει τις κοινωνίες μας και πλήττει τα ασθενέστερα κυρίως κοινωνικά στρώματα, ο ρόλος της εκπαίδευσης είναι εξαιρετικά σημαντικός για το ξεπέρασμα της κρίσης.  Η ποιότητα της εκπαίδευσης εξαρτάται πρωτίστως από τον/την εκπαιδευτικό, από την έμπνευση , το μεράκι και την ενεργό συμμετοχή του/της. ΓιΆ αυτό η πολιτεία οφείλει να πράττει ό,τι είναι δυνατό για να προσφέρει στους/στις εκπαιδευτικούς τις συνθήκες εκείνες που θα τους επιτρέπουν να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του δύσκολου έργου τους. 

Η σταθερή επιδίωξη του υπουργείου μας να λειτουργήσουν πιο αποτελεσματικά και εκλογικευμένα οι εκπαιδευτικές δομές αποτυπώνεται ήδη στην προσπάθειά μας  να στελεχωθούν έγκαιρα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα με το απαραίτητο προσωπικό,  προσπάθεια που αποφέρει ήδη καρπούς. Ταυτόχρονα οι παρεμβάσεις μας στο πλαίσιο λειτουργίας των σχολείων, ο περιορισμός του εξεταστικού φόρτου  και ο  εξορθολογισμός της ύλης των μαθημάτων Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, διαμορφώνουν ένα περιβάλλον στο οποίο η μαθησιακή διαδικασία γίνεται πιο ουσιαστική, ενδιαφέρουσα και δημιουργική,  τόσο για τους εκπαιδευτικούς  όσο και για τους μαθητές». 

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Τηρώντας τις δεσμεύσεις μας αποδεικνύουμε έμπρακτα τον σεβασμό μας στους εκπαιδευτικούς, διασφαλίζοντάς τους ένα περιβάλλον εργασιακής ασφάλειας, αλλά και την κατάλληλη παιδαγωγική στήριξη  στο δύσκολο έργο τους, με  προγράμματα επιμόρφωσης  και άλλα μέτρα που σχεδιάζονται και σύντομα θα υλοποιηθούν. Γιατί η στήριξη και το έμπρακτο ενδιαφέρον για τους εκπαιδευτικούς είναι στήριξη και έμπρακτο ενδιαφέρον για τους μαθητές και για την κοινωνία στο σύνολό της».


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved