ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Επίτιμος Διδάκτορας ΑΠΘ ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Pittsburgh Dean Sotereanos

Αθήνα 30.11.2016, 12:32

Σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ θα αναγορευτεί ο Καθηγητής Ορθοπαιδικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου Pittsburgh στην Pennsylvania των ΗΠΑ και Διευθυντής τoυ εξειδικευμένου Τμήματος Χειρουργικής Άκρας Χειρός του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου (UPMC), κ. Dean Sotereanos.

Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Το πρόγραμμα της Τελετής είναι το εξής:
- Προσφώνηση από τον Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, Καθηγητή Γεώργιο Καρακιουλάκη.
- Προσφώνηση από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Μήτκα.
- Προσφώνηση από τον Πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγητή Αλέξανδρο Γαρύφαλλο.
- Έπαινος του τιμώμενου από τον Αν. Καθηγητή του Τμήματος Ιατρικής, Ιωάννη Σαρρή.
- Τελετή Αναγόρευσης.
- Αντιφώνηση και ομιλία από τον τιμώμενο, με θέμα: «The 21st Century Surgeon».

Σύντομο Βιογραφικό
Ο Καθηγητής Dean G. Sotereanos γεννήθηκε στο Pittsburgh της Pennsylvania των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Από τους -ελληνικής καταγωγής- γονείς του George και Stella Sotereanos γαλουχήθηκε με τις ηθικές αξίες της σκληρής εργασίας και του ισχυρού πνεύματος αναζήτησης στις Επιστήμες και τη Γεωγραφία.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Drexel της Pennsylvania το 1984. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο του Pittsburgh της Pennsylvania το 1989 και την εξειδίκευσή του στη Χειρουργική Άκρας Χειρός και τη Μικρο-αγγειοχειρουργική το 1990 στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Duke στο  Durham της North Carolina των ΗΠΑ. Εξελέγη Επίκουρος Καθηγητής (Assistant Professor) στο Πανεπιστήμιο του Pittsburgh το 1990 και Αναπληρωτής Καθηγητής (Associate Professor) της Ορθοπαιδικής Χειρουργικής στο ίδιο Πανεπιστήμιο το 1998. Ακολούθως εξελέγη Καθηγητής του Τμήματος Ορθοπαιδικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου του Drexel , στο College of Medicine.  

Από το 1994 έως το 2002 διετέλεσε Διευθυντής του Τομέα Χειρουργικής Άκρας Χειρός και Άνω Άκρου του  Τμήματος Ορθοπαιδικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου του  Pittsburgh. Επίσης διετέλεσε αντιπρόεδρος του Τομέα Χειρουργικής Άκρας Χειρός και Άνω Άκρου του Τμήματος Ορθοπαιδικής Χειρουργικής του West Penn Allegheny Campus του Πανεπιστημίου Drexel του Pittsburgh από το 2002 ως το 2012. Σήμερα είναι Καθηγητής Ορθοπαιδικής Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Pittsburgh στην Pennsylvania και Διευθυντής τoυ εξειδικευμένου τμήματος Χειρουργικής Άκρας Χειρός του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Pittsburgh (UPMC - University of Pittsburgh Medical Center) στην Pennsylvania των ΗΠΑ.

Είναι πιστοποιημένος από το Αμερικανικό Συμβούλιο Ορθοπαιδικής Χειρουργικής (American Board of Orthopaedic Surgery), με πιστοποίηση της επιπλέον εξειδίκευσής του στη Χειρουργική της Άκρας Χειρός. Είναι ενεργό μέλος 17 επαγγελματικών και επιστημονικών Εταιρειών, μεταξύ των οποίων της Αμερικανικής Ακαδημίας Ορθοπαιδικών Χειρουργών (ΑΑΟS-American Academy of Orthopaedic Surgeons), της Αμερικανικής Εταιρείας Χειρουργών Ώμου και Αγκώνα  (American Shoulder and Elbow Surgeons), της Αμερικανικής Εταιρείας για τα περιφερικά Νεύρα (American Society for Peripheral Nerve), της Αμερικανικής Εταιρείας Χειρουργικής Άκρας Χειρός  (American Society for Surgery of the Hand) και του Αμερικανικού Συνδέσμου  Χειρουργικής Άκρας Χειρός (American Association for Hand Surgery). 

Διετέλεσε Πρόεδρος της Ορθοπαιδικής Εταιρείας της Pennsylvania το 1999 και Πρόεδρος της Ένωσης Ορθοπαιδικών Ανατολικών Η.Π.Α. (Eastern Orthopaedic Association) το 2004. Επίσης διετέλεσε το 2015 Πρόεδρος της Αμερικανικής Εταιρείας Χειρουργών Ώμου και Αγκώνα (American Shoulder and Elbow Surgeons). Την περίοδο αυτή είναι Πρόεδρος της Ορθοπαιδικής Εταιρείας Duke University Piedmont Orthopaedic Society. 

Ο Καθηγητής Sotereanos έχει αφιερώσει το κλινικό και ερευνητικό του έργο στη Χειρουργική της Άκρας Χειρός και Άνω Άκρου. Είναι αναγνωρισμένος σε Παναμερικανικό, αλλά Διεθνές επίπεδο για τη συνεισφορά του στο πεδίο της χειρουργικής της άκρας χειρός και του αγκώνα.
 
Έχει πραγματοποιήσει άνω των 600 διαλέξεων σε 22 χώρες. Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 100 επιστημονικά άρθρα, έχει συγγράψει κεφάλαια σε 90 επιστημονικά βιβλία και έχει επιμεληθεί την έκδοση επιστημονικού συγγράμματος σχετικού με τη Χειρουργική της Άκρας Χειρός και του Άνω Άκρου. Είναι κριτής, των προς δημοσίευση επιστημονικών εργασιών, στα περιοδικά Journal of Hand Surgery American και Journal of Shoulder and Elbow Surgery.

Ο Καθηγητής Sotereanos έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες Αμερικανών ειδικευόμενων και εξειδικευόμενων στη Χειρουργική της Άκρας Χειρός και Άνω Άκρου. Επιπλέον, το 1995, ανέπτυξε ένα Διεθνές Πρόγραμμα Εξειδίκευσης στη Χειρουργική Άκρας Χειρός και Άνω Άκρου ιδρύοντας την επιστημονική ένωση Ελλάδας-Pittsburgh  (Hellenic - Pittsburgh Alliance). Μέσω αυτού του προγράμματος 12 Έλληνες εκπαιδευόμενοι ολοκλήρωσαν την εξειδίκευσή τους, διάρκειας 1-3 ετών, στη Χειρουργική της Άκρας Χειρός και του Άνω Άκρου 

Έχει αναγνωρισθεί ως εξαίρετος κλινικός ιατρός και ερευνητής λαμβάνοντας αρκετά βραβεία. Έλαβε το βραβείο “Golden Apple” ως ο καλύτερος διδάσκων του Ορθοπαιδικού Προγράμματος του Πανεπιστημίου του  Pittsburgh για το έτος 2001. Έχει τιμηθεί με τον τίτλο «Best Doctors in America» από το 1997 μέχρι το 2016, με τον τίτλο «Top Doctors in Hand Surgery in Pittsburgh» από το 1997 και τον τίτλο «Top Doctors in Orthopaedic Surgery in Pittsburgh» από το 2002. 

Το 2012 του απονεμήθηκε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών  ο τίτλος “Doctor Honoris Causa”  για τη συνεισφορά του στην  εκπαίδευση Ελλήνων Ορθοπαιδικών Χειρουργών. Τέλος, είναι επίτιμο μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας, της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού και Άνω Άκρου και της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής. 


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved