ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Παρουσίαση του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων

Αθήνα 6.12.2016, 23:39

Το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων και η αντιστοίχισή του με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων παρουσιάσθηκαν στις 30 Νοεμβρίου 2016 σε Ημερίδα που διοργάνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ) στο υπουργείο Παιδείας.

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτριος Μπαξεβανάκης, ο Γενικός Γραμματέας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς Παυσανίας Παπαγεωργίου και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ Βασίλειος Δαγδιλέλης.

Ο Πρόεδρος Δ.Σ. του ΕΟΠΠΕΠ κήρυξε την έναρξη της Ημερίδας τονίζοντας ότι η ανάπτυξη του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων διήνυσε δρόμο δύσκολο και υπογράμμισε ότι στην εποχή της πολυδιάστατης κρίσης που βιώνουμε,  το Εθνικό Πλαίσιο Προσόντων και η αντιστοίχισή του με το Ευρωπαϊκό θα αποτελέσει ένα σημαντικό δυναμικό εργαλείο προώθησης της διαφάνειας προσόντων και της κινητικότητας πολιτών που μας συνδέει με το ευρωπαϊκό αλλά και το διεθνές γίγνεσθαι. 

Η Διευθύντρια Πιστοποίησης Προσόντων του ΕΟΠΠΕΠ,  κ.  Ιωάννα Δέδε παρουσίασε συνοπτικά τη δομή, τα χαρακτηριστικά και τη χρησιμότητα του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων και στη συνέχεια μαζί με τη Διευθύντρια Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του ΕΟΠΠΕΠ, κ.  Φωτεινή Βλαχάκη ανέδειξαν τη συνέργεια του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων με το Εθνικό Μητρώο Προσόντων http://proson.eoppep.gr και την Εθνική Βάση Δεδομένων Εκπαιδευτικών Ευκαιριών «Πλοηγός» (http://ploigos.eoppep.gr) που τηρεί και αναπτύσσει ο ΕΟΠΠΕΠ και διασυνδέονται με την Ευρωπαϊκή Πύλη για Ευκαιρίες Μάθησης και Προσόντα Ploteus. 

Τη διάσταση της διασφάλισης ποιότητας στη διά βίου μάθηση και τη σημασία της στην ανάπτυξη των Εθνικών Πλαισίων Προσόντων παρουσίασαν ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Ανάπτυξης, κ. Αντώνιος Γλάρος και η Προϊσταμένη του Τμήματος Εθνικού Συστήματος Ποιότητας, κ.  Αγγελική Αθανασούλη, ενώ προτάσεις εφαρμογής αξιοποίησης των Εθνικών Πλαισίων Προσόντων παρουσίασε ο κ. Edwin Mernagh, Διεθνής Εμπειρογνώμων του Ελληνικού Πλαισίου Προσόντων.  

Οι παρουσιάσεις της Ημερίδας έχουν αναρτηθεί στον δικτυακό τόπο του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. www.eoppep.gr.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved