ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Συνεργασία του ΑΠΘ με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard

Αθήνα 18.1.2017, 21:50

Συμφωνία με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard (Center for Hellenic Studies) θα συνάψει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η συμφωνία θα αφορά την ενίσχυση της ακαδημαϊκής συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, την υποστήριξη της διδασκαλίας και των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την έρευνα στις ανθρωπιστικές επιστήμες και ειδικότερα στον τομέα της αρχαίας ελληνικής λογοτεχνίας και γλώσσας και την υποστήριξη νέων ερευνητών που έχουν ολοκληρώσει τα διδακτορικά τους στον Τομέα Κλασικών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΑΠΘ, «το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών αποτελεί σημαντικό κόμβο του διεθνούς δικτύου του Πανεπιστημίου του Harvard, με βασικό σκοπό λειτουργίας την υποστήριξη των ελληνικών σπουδών και την προβολή των ανθρωπιστικών αξιών. Επιπλέον, επεκτείνει και συμπληρώνει την αποστολή του μητροπολιτικού Κέντρου στην Ουάσιγκτον (Center for Hellenic Studies, Washington) και επιδιώκει μέσα από ποικίλες δράσεις την εφαρμογή του θεμελιακού ιδρυτικού σκοπού του, δηλαδή την προαγωγή της μελέτης του ελληνικού πολιτισμού».

Η συμφωνία θα υπογραφεί αύριο Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017 και ώρα 11.00, στην Αίθουσα της Συγκλήτου του ΑΠΘ (7ος όροφος, Κτίριο Διοίκησης) από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή A. Μήτκα και το Διευθυντή του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard, Καθηγητής Gregory Nagy.
 
Στη συνάντηση θα συμμετέχει αντιπροσωπεία του Κέντρου που αποτελείται από τη Διοικητική Διευθύντρια κZoie Lafis (Ζωή Λάφη), τον Συντονιστή Προγραμμάτων και Υποτροφιών Lanah Koelle, τον Μεταδιδακτορικό Συνεργάτη Keith Stone και τον Λέκτορα Nicolas Prevelakis (Νικόλας Πρεβελάκης). 
 
Επίσης, θα συμμετέχει αντιπροσωπεία του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard στην Ελλάδα που αποτελείται από τον Εκτελεστικό Διευθυντή Χρήστο Γιαννόπουλο, τον Διευθυντή του Κέντρου, Καθηγητή Ιωάννη Πετρόπουλο, την Αναπληρώτρια Διευθύντρια, Αν. Καθηγήτρια Άννα Σταυρακοπούλου, τον Συντονιστή Προγραμμάτων και Εκδηλώσεων Ευάγγελο Κατσαρέλη και την Υπεύθυνη Ανάπτυξης Περιεχομένου και Βοηθό Προγραμμάτων Χριστίνα Λάφη.
 
Η Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ θα εκπροσωπηθεί από τον Κοσμήτορα, Καθηγητή κΔημήτρη Μαυροσκούφη, τον Πρόεδρο του Τμήματος Φιλολογίας, Καθηγητή Αιμίλιο Μαυρουδή, τον Διευθυντή του Τομέα Κλασσικών Σπουδών, Καθηγητή Χρήστο Τσαγγάλη και τον Καθηγητή και Ακαδημαϊκό του Τμήματος Φιλολογίας Αντώνη Ρεγκάκο.© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved