ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
«Σχολικά Γεύματα» και σε 7 δήμους της Θεσσαλονίκης

Αθήνα 8.2.2017, 23:37

Στα δημοτικά σχολεία 7 Δήμων του Δυτικού Τομέα Θεσσαλονίκης επεκτείνεται το πρόγραμμα σίτισης «Σχολικά Γεύματα», το οποίο υλοποιείται από το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα εφαρμοσθεί σε σχολεία των Δήμων Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Βόλβης, Δέλτα, Κορδελιού - Ευόσμου, Νεάπολης - Συκεών, Παύλου Μελά και Χαλκηδόνος. Proslipsis.gr

Με την ίδια απόφαση καταργείται η με αρ. πρωτ. Φ.14/2097/168631/Δ1/11-10-2016 (Β΄3414) υπουργική απόφαση του ΥΠΠΕΘ, η οποία αφορά σε αναμόρφωση του Ωρολογίου Προγράμματος των σχολικών μονάδων που συμμετέχουν στο ανωτέρω πρόγραμμα σίτισης. Εφεξής, όλες οι σχολικές μονάδες που υλοποιούν το πρόγραμμα σίτισης «Σχολικά Γεύματα» θα εφαρμόζουν το Ωρολόγιο Πρόγραμμα που περιγράφεται στη νμε αρ. πρωτ. Φ.12/657/70691/Δ1/26-04-2016 (ΦΕΚ 1324Β/11-05-2016) υπουργική απόφαση με θέμα «Ωρολόγιο Πρόγραμμα Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου».

Οι στόχοι του προγράμματος «Σχολικά γεύματα» είναι η κάλυψη των διατροφικών αναγκών των μαθητών των Δημοτικών Σχολείων που συμμετέχουν, στο πλαίσιο της υγιεινής μεσογειακής διατροφής, ώστε να επιτευχθούν:
• η μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και του κοινωνικού αποκλεισμού και
• η βελτίωση των παιδαγωγικών και γνωστικών αποτελεσμάτων της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται ήδη σε Δημοτικά Σχολεία των Δήμων Περάματος Αττικής, Τρικκαίων και Καβάλας, όπως αναφέρονται στον κάτωθι πίνακα και θα επεκταθεί στο σύνολο των μαθητών όλων των Δημοτικών Σχολείων που ανήκουν στους Δήμους Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Βόλβης, Δέλτα, Κορδελιού - Ευόσμου, Νεάπολης - Συκεών, Παύλου Μελά και Χαλκηδόνος του Ν. Θεσσαλονίκης (πίνακας 1).

Ως περίοδος υλοποίησης του προγράμματος ορίζεται η περίοδος έως τη λήξη των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2016-17 (14 Ιουνίου 2017).

Όργανα υλοποίησης 
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στα Σχολεία με ευθύνη του οικείου Διευθυντή Π.Ε., του αρμοδίου Σχολικού Συμβούλου, του Υπεύθυνου Αγωγής Υγείας/Σχολικών Δραστηριοτήτων, ο οποίος ορίζεται ως Συντονιστής του Προγράμματος σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με το ΥΠΠΕΘ και το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, των Διευθυντών και του Διδακτικού προσωπικού των Δημοτικών Σχολείων. Ο Συντονιστής του Προγράμματος συνεπικουρείται στο έργο του από υπάλληλο της οικείας Δ/νσης που ορίζεται από τον οικείο Δ/ντή Π.Ε. Ειδικότερα:

Ο οικείος Διευθυντής Π.Ε. επιβλέπει την υλοποίησή του στα Δημοτικά Σχολεία περιοχής ευθύνης του.

Ο Σχολικός Σύμβουλος Δημ. Εκπ/σης έχει την ευθύνη της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των εκπαιδευτικών, προκειμένου να υλοποιηθούν οι στόχοι του Προγράμματος. Proslipsis.gr

Ο Συντονιστής του Προγράμματος, σε συνεργασία με τον ορισμένο υπάλληλο της οικείας Δ/νσης Π.Ε. είναι επιφορτισμένος με αρμοδιότητες που αφορούν στην υλοποίηση και την καθημερινή ροή του Προγράμματος, καθώς και στην επικοινωνία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπ. Εργασίας και Κοιν. Αλληλεγγύης και του ΥΠΠΕΘ.

Πιο συγκεκριμένα, α) καταγράφει τις Σχολικές Μονάδες ανά Δήμο στην περιοχή ευθύνης του, με αναφορά στις ακριβείς διευθύνσεις, όνομα και στοιχεία επικοινωνίας του Διευθυντή και ακριβή αριθμό μαθητών, β) παρακολουθεί την καθημερινή ροή του Προγράμματος, καταγράφει θέματα-προβλήματα που προκύπτουν και ενημερώνει αυθημερόν σχετικά με τα προβλήματα αυτά τα συναρμόδια Υπουργεία, γ) ενημερώνει για τις ημέρες που τα σχολεία αρμοδιότητας του δεν λειτουργούν (αργίες, τοπικές εορτές, συνεδριάσεις συλλόγων διδασκόντων, εκλογές, εκπαιδευτικά σεμινάρια κ.ά.) τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν, ώστε να γίνεται σωστός προγραμματισμός και να μη δημιουργούνται δυσλειτουργίες στην υλοποίηση του προγράμματος.

Οι Διευθυντές των Δημοτικών Σχολείων α) ενημερώνουν σε ειδική συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων για το σκοπό και τους στόχους του Προγράμματος Σίτισης, β) συγκεντρώνουν τις Υπ. Δηλώσεις συμμετοχής στο Πρόγραμμα, γ) καταγράφουν τυχόν αλλεργίες - δυσανεξίες των μαθητών και τις αποστέλλουν στο Συντονιστή του Προγράμματος, δ) ενημερώνουν το Σύλλογο Διδασκόντων για τον τρόπο παραλαβής των γευμάτων,
ε) συγκαλούν το Σχολικό Συμβούλιο σε συνεδρίαση, προκειμένου να ενημερωθεί η σχολική κοινότητα για το σκοπό και τους στόχους του Προγράμματος, τον τρόπο και τις διαδικασίες υλοποίησης του καθώς και την επίλυση τυχόν πρακτικών ζητημάτων που ανακύπτουν. Proslipsis.gr

Σύμφωνα με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα Ενιαίου Τύπου Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου, η διανομή των γευμάτων γίνεται ως εξής:
α) Όλοι οι μαθητές που δεν παρακολουθούν Ολοήμερο Πρόγραμμα, παραλαμβάνουν το γεύμα τους σε ατομική συσκευασία με τη λήξη του υποχρεωτικού προγράμματος (13.15) και αποχωρούν,
β) Οι μαθητές που παρακολουθούν Ολοήμερο Πρόγραμμα μεταβαίνουν στην αίθουσα σίτισης από 13.15 έως και 13.20, όπου τους διανέμονται τα γεύματα του προγράμματος και ακολουθεί η σίτιση όπως προβλέπεται στο Ολοήμερο Πρόγραμμα.

Όσον αφορά τα ολιγοθέσια σχολεία και ειδικότερα τα 1/θέσια, 2/θέσια και 3/θέσια και λόγω των ιδιαιτεροτήτων τους, θα πρέπει να δίνεται στο σχολείο η δυνατότητα επιλογής του χρόνου εφαρμογής του Προγράμματος Σίτισης κατά τη διάρκεια της ημέρας.


ΠΙΝΑΚΑΣ 1
Α. ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
5° ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
4° ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
2° ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
1° ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
3° ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ Proslipsis.gr
6° ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
8° ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΕΟΥ ΙΚΟΝΙΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
Β. ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
2° ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
5° ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
7° ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
1° ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΡΗΝΙΔΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ
2° ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΡΗΝΙΔΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΜΥΓΔΑΛΕΩΝΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΖΥΓΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ
1° ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ
Γ. ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ
9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
13ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
14ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
16ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
17ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
18ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
20ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
24ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
25ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
4/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΙΖΩΜΑΤΟΣ
6/ΘΕΣΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΛΑΙΟΠΥΡΓΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΙΝΟΥΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΙΑΛΕΚΤΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΤΟΥΛΙΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΑΞΑΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΓ. ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ
ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΓΑΡΧΗΣΠΙΝΑΚΑΣ 2
ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΟΛΟΗΜΕΡΑ Δ. ΣΧ. ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ ΑΠΟ 4/ΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΩ
ΩΡΕΣ - ΔΙΑΡΚΕΙΑ
08.00-08.10  10'  Υποδοχή μαθητών
08.10-09:40  90'  1η διδακτική περίοδος
09:40-10:00  20'  Διάλειμμα
10:00-11:30  90'  2η διδακτική περίοδος
11:30-11:45  15'  Διάλειμμα Proslipsis.gr
11:45-12:25  40'  5η διδακτική ώρα
12:25 -12:35  10'  Διάλειμμα
12.35-13:15  40'  6η διδακτική ώρα ν(Λήξη υποχρεωτικού προγράμματος)
13.15-13.20  5'  Μετάβαση μαθητών Ολοήμερου στην αίθουσα σίτησης
13.20-14.00  35'  1η ώρα Ολοήμερου Προγράμματος Σίτιση


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved