ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Μαθήματα συμβουλευτικής γονέων στα Ιωάννινα (13/11/06)


Aθήνα 13.11.2006, 08:34
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα «συμβουλευτική γονέων» και «σχέσεις σχολείου - οικογένειας», που απευθύνονται σε γονείς, ξεκινούν στην Σχολή Γονέων Ιωαννίνων.

Στόχος των προγραμμάτων είναι η συστηματική ενημέρωση και εκπαίδευση των γονέων σε θέματα που αφορούν:
• Στη βελτίωση της επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια.
• Στην ουσιαστική επικοινωνία των γονέων με το σχολείο.
• Στην βελτίωση των γνώσεων των γονέων σχετικά με τις ψυχικές, κοινωνικές, πνευματικές και άλλες ανάγκες των παιδιών σε κάθε στάδιο ανάπτυξής τους.
• Στην ενθάρρυνση της συμμετοχής των γονέων στις σχολικές δραστηριότητες και της συνεργασίας τους με τους εκπαιδευτικούς των σχολείων για την αποτελεσματικότερη παροχή βοήθειας στα παιδιά τους.
• Στη βελτίωση των γνώσεων των γονέων και στην ανάπτυξη δεξιοτήτων για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών τους.
• Στην απόκτηση ικανοτήτων έτσι ώστε να μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις του νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. 

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος «Συμβουλευτική Γονέων» είναι 40 ώρες, ενώ του προγράμματος «Σχέσεις Σχολείου - Οικογένειας» είναι 20 ώρες. Παράλληλα λειτουργούν τμήματα συμβουλευτικής υποστήριξης γονέων που ανήκουν στις κοινωνικά ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες, διάρκειας 50 ωρών, τα οποία εντάσσονται στο Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Συμβουλευτική Υποστήριξη των Οικογενειών των Τσιγγάνων, Μουσουλμάνων, Παλιννοστούντων και Μεταναστών», που υλοποιείται σε συνεργασία με τα ΚΕΕ (Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων). 

Η εκπαιδευτική διαδικασία έχει ως στόχο την ενεργό συμμετοχή των εκπαιδευομένων γονέων, σύμφωνα με τις αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων (θεωρητικό μέρος, συζήτηση/ανταλλαγή απόψεων και βιωματικές ασκήσεις). Οι εκπαιδευτές είναι ειδικοί επιστήμονες στη συμβουλευτική γονέων και στις σχέσεις σχολείου-οικογένειας.

Οι βασικές θεματικές ενότητες που αναπτύσσονται στα τμήματα των 40 ωρών και αφορούν στη Συμβουλευτική Γονέων είναι:
• Ανάπτυξη – εξέλιξη παιδιού και εφήβου.
• Οικογένεια – Μορφές οικογένειας.
• Επικοινωνία – Διαπροσωπικές Σχέσεις.
• Προβλήματα συμπεριφοράς.
• Εργαζόμενοι γονείς.
• Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.
• Σχέση σχολείου – οικογένειας.

Οι βασικές θεματικές ενότητες που αναπτύσσονται στα τμήματα των 20 ωρών και αφορούν στις Σχέσεις Σχολείου - Οικογένειας είναι:
• Η ελληνική οικογένεια.
• Το σχολείο ως φορέας μάθησης, ανάπτυξης και προσαρμογής του παιδιού.
• Οικογένεια και σχολείο. Γονεϊκή εμπλοκή στη μαθησιακή διαδικασία του παιδιού. Θέματα αιχμής στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης, καθώς και σε μελλοντικούς γονείς.

Οι βασικές θεματικές ενότητες που αναπτύσσονται στα τμήματα των 50 ωρών, που απευθύνονται στους γονείς ειδικών ομάδων, είναι:
• Σχέσεις Σχολείου – Οικογένειας, διάρκειας 25 ωρών.
• Αγωγή Υγείας, διάρκειας 25 ωρών, όπου αναπτύσσονται θέματα που αφορούν στη σωματική και ψυχική ανάπτυξη και υγεία των παιδιών.

Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα Σχολών Γονέων απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης. Τα τμήματα τίθενται σε λειτουργία με την εγγραφή 23 πολιτών για τα 40ωρα και 20ωρα τμήματα και 15 πολιτών για τα 50ωρα. Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στην έδρα του Κ.Ε.Ε του Νομού Ιωαννίνων, που στεγάζεται στο Δήμο Ιωαννιτών, Φ. Τζαβέλλα και Σταδίου 12. Υπεύθυνη Σχολής Γονέων: Τάσσου Ευγενία, Τηλ.: 26510-74786, Κιν.: 6947171476, Fax: 2651065905. Ωρες επικοινωνίας: Τρίτη και Τετάρτη 16:00 - 20:00.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved