ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Επίτιμος Διδάκτορας ΑΠΘ ο Καθηγητής του Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Μαδρίτης Emilio Crespo

Αθήνα 25.5.2017, 09:48

Σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ θα αναγορευτεί ο Καθηγητής του Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Μαδρίτης Emilio Crespo.

Η Τελετή Αναγόρευσης θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 και ώρα 12.30, στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.
 
Το πρόγραμμα της τελετής είναι το εξής:
- Χαιρετισμός από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα.
- Χαιρετισμός από τον Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής, Καθηγητή Δημήτριο Κ. Μαυροσκούφη.
- Έπαινος του Τιμώμενου από τον Καθηγητή Γλωσσολογίας Γεώργιο Κ. Γιαννάκη.
- Τελετή Αναγόρευσης 
- Επίδοση του διασήμου και του τίτλου από τον Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής, Καθηγητή Δημήτριο Κ. Μαυροσκούφη.
- Επίδοση της τιμητικής πλακέτας στον τιμώμενο από τον Πρύτανη του ΑΠΘ, Καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα.
-Αντιφώνηση και ομιλία από τον τιμώμενο, με θέμα: «Δύο είδη της αρχαίας Μακεδονικής διαλέκτου».

Σύντομο Βιογραφικό 
Ο Καθηγητής Emilio Crespo σπούδασε Κλασική Φιλολογία και Ελληνική Γλωσσολογία στο Πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης, όπου το 1976 αναγορεύθηκε διδάκτωρ, με θέμα της διδακτορικής διατριβής του τα αρχαϊκά και νεωτερικά στοιχεία στη γλώσσα των Ομηρικών επών. Από το 1992 είναι Τακτικός Καθηγητής της Ελληνικής Φιλολογίας στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης, ενώ στο παρελθόν δίδαξε στο Πανεπιστήμιο Complutense, στο Universidad Nacional de Educación a Distancia και ως Επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στο Εθνικό Αυτόνομο Πανεπιστήμιο του Μεξικού και στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο της Παρανά της Βραζιλίας. Υπηρέτησε σε διάφορες διοικητικές θέσεις και επιστημονικές επιτροπές στο Αυτόνομο Πανεπιστήμιο της Μαδρίτης, όπως Αντιπρύτανης, Πρόεδρος του Τμήματος Κλασικής Φιλολογίας, Συντονιστής του προγράμματος σπουδών για τις επιστήμες και τις γλώσσες της Αρχαιότητας και Πρόεδρος της Επιτροπής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών, μεταξύ αυτών της “Commission scientifique de la Fondation Hardt pour l’étude de l’Antiquité classique”, Πρόεδρος του Ιδρύματος Fundación Pastor de Estudios Clásicos της Μαδρίτης και Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Κλασικών Σπουδών της Ισπανίας, υπήρξε Εταίρος (Fellow) στο Wolfson College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, μέλος της εκδοτικής επιτροπής διεθνών περιοδικών και επιστημονικών σειρών, ενώ διετέλεσε πρόεδρος ή μέλος της οργανωτικής επιτροπής πέντε διεθνών συνεδρίων, από τα οποία δύο πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη (2012 και 2015 για τις αρχαίες ελληνικές διαλέκτους). Το επιστημονικό έργο του E. Crespo προσεγγίζει τους 200 τίτλους, ανάμεσά τους 21 βιβλία (μονογραφίες, επιμέλειες, εκδόσεις και μεταφράσεις). Τα έργα του αφορούν την αρχαία ελληνική γλώσσα και Φιλολογία, τις αρχαίες ελληνικές διαλέκτους, τη σύνταξη και σημασιολογία, την ιστορική και συγκριτική Γλωσσολογία και τη μελέτη των κειμένων της ελληνικής Αρχαιότητας. Ως μέλος μιας ευρωπαϊκής διαπανεπιστημιακής ερευνητικής ομάδας διευθύνει ένα έργο για τη μελέτη της διγλωσσίας και πολυγλωσσίας στη βόρεια Ελλάδα κατά την Αρχαιότητα.


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved