ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Συμμετοχή του ΑΠΘ στην Αναπυτυξιακή Σύμπραξη «ΕΛΙΚΑΣ»

Αθήνα 9.6.2017, 22:34

Τη συμμετοχή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στον ΕΟΕΣ «ΕΛΙΚΑΣ ΑΜΚΕ περιορισμένη ευθύνη» προβλέπει απόφαση του υπουργού Εσωτερικών.

Πρόκειται για Αναπτυξιακή Σύµπραξη στην Βόρεια Ελλάδα, η οποία θα έχει τη νοµική µορφή της Αστικής µη Κερδοσκοπικής Εταιρείας, με στόχο τη λειτουργία «Περιφερειακών Μηχανισµών Υποστήριξης της ανάπτυξης και προώθησης των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και ευρύτερα πρωτοβουλιών της Κοινωνικής Οικονοµίας».

Οι Περιφερειακοί Μηχανισµοί θα καλύπτουν το σύνολο της χώρας (ένας για κάθε περιφέρεια), θα παρέχουν υπηρεσίες µία στάσης (one stop shop) για τους κοινωνικούς επιχειρηµατίες και τις κοινωνικές επιχειρήσεις και θα αναλάβουν ανάλογα 
4 µε τις ανάγκες και τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες της εκάστοτε Περιφέρειας αναφοράς να παρέχουν υπηρεσίες όπως:
• Πληροφόρηση και ενηµέρωση για τα χαρακτηριστικά και τους σκοπούς της Κοινωνικής Επιχειρηµατικότητας
• Παρακίνηση και υποστήριξη της σύστασης Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων µε την παροχή υπηρεσιών κινητοποίησης, υποστήριξης και συµβουλευτικής (coaching και mentoring)
• Παροχή υπηρεσιών θερµοκοιτίδας που θα προσφέρουν κοινή επιχειρηµατικής έδρα ή/και Συµβουλευτική στην Κοινωνική Επιχειρηµατικότητα, κοινή διοικητική και λογιστική υποστήριξη, εξειδικευµένες υπηρεσιών επιχειρηµατικής συµβουλευτικής ή µέρων αυτών κλπ.

Οι προτάσεις θα περιλαµβάνουν τις κάτωθι δράσεις:
• ∆ικτύωση (εσωτερική και εξωτερική της Α.Σ., δικτύωση των Κοιν.Σ.Επ., διακρατικότητα για την ανταλλαγή καλών πρακτικών)
• Ενηµέρωση – Ευαισθητοποίηση
• Συντονισµό και ∆ιαχείριση της Πράξης
• Πληροφόρηση – Συµβουλευτική – Υποστήριξη (π.χ. συµβουλευτική, εκπόνηση επιχειρηµατικών σχεδίων, υπαγωγή Κοιν.Σ.Επ. σε προγράµµατα χρηµατοδότησης, λειτουργία θερµοκοιτίδων κ.α.)
• ∆ηµιουργία δοµών υποστήριξης ανθρώπινου δυναµικού (θερµοκοιτίδες). Η δράση αφορά (αγορά εξοπλισµού, διαµόρφωση χώρων κλπ)

Ο συνολικός προϋπολογισµός που διατίθεται στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι 3.230.000 €, ενώ ο ελάχιστος αριθµός ωφελούµενων που αντιστοιχεί στον Π/Υ είναι 1077.

Στις Αναπτυξιακές Συµπράξεις δύνανται να συµµετέχουν ΝΠ∆∆, ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθµού και οι κοινωφελής επιχειρήσεις τους, δηµόσιοι οργανισµοί και επιχειρήσεις, αναπτυξιακές ανώνυµες εταιρίες, ΝΠΙ∆ κερδοσκοπικού ή µη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και συνδικαλιστικές οργανώσεις εργοδοτών και εργαζοµένων. 


© Proslipsis.gr
Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην Proslipsis.gr. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή.
Εμπορικά sites που αναπαράγουν κείμενα παρανομούν και παρασιτούν. Οφείλετε να τα καταδικάζετε.
 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved