ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
16.253 εκπαιδευτές εντάχθηκαν στα μητρώα του ΕΚΕΠΙΣ (14/12/06)


Aθήνα 14.12.2006, 23:27
Περισσότεροι από 16.000 εκπαιδευτές έχουν ενταχθεί μέχρι σήμερα στο εισαγωγικό μητρώο ενηλίκων του ΕΚΕΠΙΣ, του κρατικού οργανισμού που πιστοποιεί τόσο τους εκπαιδευτές όσο και τα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ). Άλλοι 253 ολοκλήρωσαν το κύκλο της κατάρτισης και έλαβαν πιστοποίηση εκπαιδευτή εκπαιδευτών.

Στο επόμενο στάδιο οι εκπαιδευτές εκπαιδευτών θα εκπαιδεύσουν σε σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας τους ενταγμένους στο εισαγωγικό μητρώο εκπαιδευτών ενηλίκων. Η διαδικασία αυτή έχει ήδη ξεκινήσει σε όλη την Ελλάδα και αναμένεται να ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2007. Από 1 Ιανουαρίου 2008 οι εκπαιδευτές ενηλίκων θα διδάσκουν κατά προτεραιότητα σε όλες τις συγχρηματοδοτούμενες από την Ευρωπαϊκή Ένωση ενέργειες κατάρτισης (επιδοτούμενα και άλλα προγράμματα).

Όπως τονίσθηκε σήμερα κατά την διάρκεια διεθνούς συνεδρίου που διοργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Πιστοποίησης με θέμα «Συστήματα Πιστοποίησης και Δια Βίου Μάθηση: Το προφίλ του Εκπαιδευτή Ενηλίκων», η καθιέρωση του εισαγωγικού μητρώου εκπαιδευτών ενηλίκων και του συστήματος πιστοποίησης εκπαιδευτών ενηλίκων, είναι το πρώτο βήμα στην προσπάθεια της χώρας να βελτιώσει τις υπηρεσίες συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης.

«Για ένα ποιοτικό ανθρώπινο δυναμικό σε μια κοινωνία και οικονομία της γνώσης και σε ένα παγκοσμοιοποιημένο και ιδιαιτέρως ανταγωνιστικό περιβάλλον, ολοκληρωμένα συστήματα πιστοποίησης οδηγούν στην ποιότητα και καθιστούν της χώρας μας περισσότερο ανταγωνιστική», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Απασχόλησης κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved