ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Η Σύμβαση για τη λειτουργία του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ

Proslipsis.gr | Αθήνα 13.4.2017, 20:26

Με τον νόμο 4528|2018, κυρώθηκε η Σύμβαση για τη λειτουργία του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ, που αφορά τους κανόνες οργάνωσης και λειτουργίας του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ είναι ερευνητικό ινστιτούτο, νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και συγκεκριμένα για την προαγωγή της έρευνας και της καινοτομίας καθώς και για την υποστήριξη της Δημόσιας Υγείας. Εποπτεύεται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καθώς και από το Υπουργείο Υγείας για θέματα δημόσιας υγείας.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ αναπτύσσει δραστηριότητες ειδικότερα στους ακόλουθους τομείς:
- στη Δημόσια Υγεία, μέσω της λειτουργίας Τμήματος Διάγνωσης και Κέντρων Αναφοράς,
- στη βιοϊατρική, στη βασική και εφαρμοσμένη ιατρική έρευνα με έμφαση στις λοιμώξεις του ανθρώπου και των
ζώων που προκαλούνται από διάφορους μικροοργανισμούς και στα νευροεκφυλιστικά νοσήματα,
- στην έρευνα, ανάπτυξη, προμήθεια, παραγωγή, αποθήκευση και διάθεση εμβολίων, βιολογικών και θεραπευτικών προϊόντων με προτεραιότητα την κάλυψη των εθνικών αναγκών, όπως αυτές θα προσδιορίζονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες και τους φορείς του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,
- στην εκπαίδευση, σε τομείς αντίστοιχους με την αποστολή του Ελληνικού Ινστιτούτου Παστέρ. Το ΕΙΠ δύναται να χορηγεί υποτροφίες σε νέους ερευνητές.

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Παστέρ εδρεύει στην Αθήνα. Υπηρεσίες και γραφεία του ΕΙΠ μπορεί να λειτουργήσουν, κατόπιν απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, και σε άλλες πόλεις της ημεδαπής.

Ο νόμος που κυρώνει τη Σύμβαση δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος Α' αρ. 50|2018).


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved