ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
300 πλαστά πτυχία υποβλήθηκαν στον ΔΟΑΤΑΠ (26/1/07)


Aθήνα 26.1.2007, 22:02
Περίπου 300 πλαστά πτυχία εξωτερικού υπεβλήθησαν στον ΔΟΑΤΑΠ για αναγνώριση από το 2004 μέχρι σήμερα. Αφορούσαν σπουδές κυρίως ιατρικής, οικονομικών, νομικών και μηχανικών και τα περισσότερα προέρχονταν από ανατολικές χώρες όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Ρωσία και η Αλβανία.

Τα πτυχία εκδόθηκαν την τελευταία πενταετία και ανακαλύφθηκαν από τη στιγμή που άρχισε να ζητείται η συνδρομή των Πρεσβειών μας στην διασταύρωση των στοιχείων, γεγονός που εγείρει εύλογες απορίες για το τι γινόταν παλαιότερα. Πάντως, όλοι όσοι τα υπέβαλαν παραπέμφθηκαν στο εισαγγελέα.

Την αποκάλυψη έκανε σήμερα στους δημοσιογράφους ο υφυπουργός Παιδείας κ. Σπύρος Ταλιαδούρος.

Στην ερώτηση αν ελέγχονται οι φάκελοι των ξένων Πανεπιστημίων που αναφέρονται οι τίτλοι και αν θα τους αποδοθούν ευθύνες, ο υφυπουργός απάντησε ότι υπάρχει πρόθεση ακαδημαϊκοί του ΔΟΑΤΑΠ να επισκεφτούν ιδρύματα του εξωτερικού απ' όπου προέρχεται ο μεγαλύτερος αριθμός πλαστών πτυχίων, προκειμένου να συζητήσουν μαζί τους το θέμα, ώστε να λάβουν τα μέτρα τους και να μη δυσφημούνται. Ωστόσο δεν θα αναζητηθούν ευθύνες στα ιδρύματα γιατί οι παραβάσεις αφορούν αποκλειστικά αυτούς που υπέβαλαν τα πτυχία ή και άλλους εμπλεκόμενους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved