ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
DiscoverEU: 15.000 νέοι θα ταξιδέψουν στην ΕΕ αυτό το καλοκαίρι

Proslipsis.gr | Αθήνα 29.6.2018, 01:18

Συνολικά 15.000 18χρονοι επελέγησαν μεταξύ 100.000 υποψηφίων να λάβουν ταξιδιωτική κάρτα και να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτό το καλοκαίρι, στο πλαίσιο του πρώτου γύρου της πρωτοβουλίας DiscoverEU που δρομολόγησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Ο Επίτροπος Εκπαίδευσης, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού, Τίμπορ Νάβρατσιτς, δήλωσε: «Με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι 15.000 νέοι και νέες πολύ σύντομα θα λάβουν την ευχάριστη είδηση ότι η αίτησή τους για ταξιδιωτική κάρτα DiscoverEU έγινε δεκτή. Είμαι σίγουρος ότι οι εμπειρίες που θα αποκομίσουν φέτος το καλοκαίρι θα επιφέρουν θετικές αλλαγές στη ζωή τους. Το ενδιαφέρον που εκδήλωσαν για τούτη την πρωτοβουλία νέοι και νέες από ολόκληρη την Ευρώπη ήταν τεράστιο και ελπίζω ότι πολλοί και πολλές ακόμη θα επωφεληθούν απΆ αυτή την ευκαιρία να ταξιδέψουν, αργότερα φέτος και κατά τα επόμενα χρόνια».

Πλέον, οι 15.000 αποδέκτες θα ενημερωθούν για να πραγματοποιήσουν τις κρατήσεις των ταξιδιών τους. Θα ταξιδέψουν, μόνοι ή σε ομάδες των πέντε το πολύ ατόμων, για διάστημα έως 30 ημερών και θα επισκεφθούν από έναν έως τέσσερις ευρωπαϊκούς προορισμούς εκτός της χώρας τους. Όλα τα ταξίδια θα ξεκινήσουν μεταξύ της 9ης Ιουλίου και της 30ής Σεπτεμβρίου 2018. Κατά γενικό κανόνα, τα ταξίδια θα πραγματοποιηθούν με τρένο, ενώ άλλα μέσα μεταφοράς θα χρησιμοποιηθούν σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Νέοι και νέες θα λάβουν εισιτήρια σύμφωνα με ποσόστωση που έχει καθοριστεί για κάθε κράτος μέλος της ΕΕ. Η κατανομή των εισιτηρίων έχει πραγματοποιηθεί με βάση τον πληθυσμό κάθε κράτους μέλους σε σύγκριση με τον συνολικό πληθυσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατά τον γύρο αυτόν, η ποσόστωση των ταξιδιωτικών καρτών ανά κράτος μέλος καλύφθηκε για όλες τις χώρες.

Καθώς το 2018 είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, όσοι ταξιδέψουν θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται στο πλαίσιο του εν λόγω Ευρωπαϊκού Έτους κατά τη θερινή περίοδο. Προτού ξεκινήσουν, οι συμμετέχουν θα λάβουν συνδέσμους με χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορούν να προετοιμάσουν και να αξιοποιήσουν στο έπακρο το ταξίδι τους. Για παράδειγμα, θα λάβουν συμβουλές για δρομολόγια, για το πώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν έξυπνα τον διαθέσιμο για το ταξίδι τους προϋπολογισμό και για τα δικαιώματά τους ως επιβάτες.

Η πρωτοβουλία
Με προϋπολογισμό 12 εκατ. ευρώ για το 2018, η πρωτοβουλία DiscoverEU αναμένεται να δώσει φέτος την ευκαιρία σε περίπου 25.000 νέους και νέες να ταξιδέψουν στην Ευρώπη. Ένας δεύτερος γύρος υποβολής αιτήσεων με περίπου 10.000 εισιτήρια θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του 2018.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να αναπτύξει την εν λόγω πρωτοβουλία και, προς τον σκοπό αυτόν, την έχει συμπεριλάβει στην πρότασή της για το επόμενο πρόγραμμα Erasmus. Αν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο εγκρίνουν την πρόταση, 1,5 εκατομμύριο ακόμη 18χρονες και 18χρονοι αναμένεται να ταξιδέψουν από το 2021 έως το 2027, με τη στήριξη προϋπολογισμού ύψους 700 εκατ. ευρώ κατά τη νέα δημοσιονομική περίοδο.

Το DiscoverEU είναι μια πρωτοβουλία της ΕΕ η οποία βασίζεται σε πρόταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η οποία εξασφάλισε χρηματοδότηση για το 2018 μέσω μιας προπαρασκευαστικής δράσης. Η πρωτοβουλία εστιάζεται στους νέους και στις νέες που κλείνουν τα 18, καθώς η ηλικία αυτή σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την ενηλικίωση.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ήθελε να μάθει τις εντυπώσεις των νέων ταξιδιωτών και θα τους ενθαρρύνει να μοιραστούν τις εμπειρίες τους. Οι συμμετέχοντες θα προσκληθούν να διηγηθούν τις ταξιδιωτικές εμπειρίες τους, για παράδειγμα μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ή πραγματοποιώντας μια παρουσίαση στο σχολείο ή στην τοπική κοινωνία τους. Με τον τρόπο αυτόν, θα καταστούν μέλη της κοινότητας του DiscoverEU και πρεσβευτές της πρωτοβουλίας.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved