ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ποιό προσωπικό του υπουργείου Παιδείας υπάγεται στο ΚΥΣΔΙΠ

Proslipsis.gr | Αθήνα 23.10.2018, 12:45

Το διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό όλων των υπηρεσιών αρμοδιότητας του υπουργείου Παιδείας υπάγεται στο ΚΥΣΔΙΠ (Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Διοικητικού Προσωπικού υπουργείου Παιδείας).

Τα παραπάνω προβλέπονται -μεταξύ άλλων- στο άρθρο 11 του πρόσφατου νόμου 4569|2018 «I) Κεντρικά Αποθετήρια Τίτλων, II) Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/2258 και άλλες διατάξεις και ΙΙΙ) Λοιπές διατάξεις».

Αναλυτικά, το άρθρο 47 προβλέπει τα εξής:

Αρμοδιότητες και λειτουργία του Κ.Υ.Σ.ΔΙ.Π.
1. Το Κ.Υ.Σ.ΔΙ.Π. είναι αρμόδιο για όλα τα θέματα υπηρεσιακής κατάστασης του κάθε φύσης και σχέσης εργασίας διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού όλων των υπηρεσιών αρμοδιότητας του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (εκτός αυτών που από διάταξη νόμου υπάγονται στην αρμοδιότητα άλλων υπηρεσιακών συμβουλίων) περιλαμβανομένων και των Ν.Π.Δ.Δ. που δεν έχουν δικά τους υπηρεσιακά συμβούλια, με την επιφύλαξη των αρμοδιοτήτων των Περιφερειακών Υπηρεσιακών
Συμβουλίων Διοικητικού Προσωπικού (Π.Υ.Σ.ΔΙ.Π.).
Ειδικότερα, το Κ.Υ.Σ.ΔΙ.Π. ασκεί αρμοδιότητες υπηρεσιακού συμβουλίου για:
α. τους υπαλλήλους των Γενικών Γραμματειών του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.), των Γενικών Αρχείων του Κράτους (Γ.Α.Κ.) που αποτελούν αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες υπαγόμενες απευθείας στον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (παράγραφοι 1 και 2 του άρθρου 3 του ν.δ. 4434/1964, Α΄ 217 και άρθρο 34 του ν. 1946/1991, Α΄91, αντιστοίχως),
β. τους διοικητικούς υπαλλήλους των ισοτίμων προς τα δημόσια ιδιωτικών σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που συνταξιοδοτούνται από το Δημόσιο (άρθρο 65 του ν. 1566/1985, Α΄ 167),
γ. τους διοικητικούς υπαλλήλους των Δημοσίων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Δ.Ι.Ε.Κ.),
δ. τους διοικητικούς υπαλλήλους φορέων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που από ειδικές διατάξεις υπάγονται στην αρμοδιότητα του Κ.Υ.Σ.ΔΙ.Π. του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων,
ε. τους υπαλλήλους των Δημοσίων Βιβλιοθηκών (άρθρο
8 παρ. 5 του ν. 3149/2003, Α΄ 141),
στ. το κάθε φύσης και σχέσης εργασίας διοικητικό προσωπικό της μειονοτικής εκπαίδευσης,
ζ. τους διοικητικούς υπαλλήλους των Περιφερειακών Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
2. Οι περιπτώσεις α΄ έως ε΄ του άρθρου 1 του π.δ. 182/2004 (Α΄ 161) καταργούνται, ενώ οι ειδικότερες αρμοδιότητες του Κ.Υ.Σ.ΔΙ.Π., όπως περιγράφονται στο ανωτέρω άρθρο, εξακολουθούν να ασκούνται από το Κ.Υ.Σ.ΔΙ.Π., πλην αυτών που από διάταξη νόμου υπάγονται στην αρμοδιότητα άλλων υπηρεσιακών συμβουλίων.
3. Στο Κ.Υ.Σ.ΔΙ.Π. περιέρχονται όλες οι υποθέσεις που εκκρεμούν στα υπηρεσιακά συμβούλια που λειτουργούν μέχρι τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης που πρόκειται να το συγκροτήσει.
Όταν συζητούνται θέματα των διοικητικών υπαλλήλων των περιπτώσεων α΄ έως δ΄ της παραγράφου 1, καθώς και των Ν.Π.Δ.Δ. που δεν έχουν δικά τους υπηρεσιακά συμβούλια, μετέχουν, ως αιρετά μέλη, υπάλληλοι οι οποίοι εκλέγονται από το σύνολο των υπαλλήλων των ως άνω υπηρεσιών.
Όταν συζητούνται θέματα διοικητικών υπαλλήλων των περιπτώσεων στ΄ και ζ΄ της παραγράφου 1, μετέχουν ως αιρετά μέλη, υπάλληλοι οι οποίοι εκλέγονται από το σύνολο των υπαλλήλων των υπηρεσιών αυτών.
Οι διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 8 και της παρ. 8 του άρθρου 15 του ν. 3149/2003 (Α΄ 141) περί συμμετοχής αιρετών εκπροσώπων των Δημοσίων Βιβλιοθηκών και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος εξακολουθούν να ισχύουν.
4. Το Κ.Υ.Σ.ΔΙ.Π. συνεδριάζει στην έδρα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Τα θέματα εισηγούνται οι αρμόδιοι προϊστάμενοι των οικείων Διευθύνσεων ή Τμημάτων και των Αυτοτελών Τμημάτων των Γενικών Γραμματειών του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ή οι νόμιμοι Αναπληρωτές τους στην αρμοδιότητα των οποίων υπάγονται τα αντίστοιχα θέματα που εισάγονται προς συζήτηση.
5. Κατά τα λοιπά, εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις περί Συλλογικών Οργάνων του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας (ν. 2690/1999, Α΄ 45).

Ο νόμος δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Α' αρ. 179|2018.

* Κατεβάστε το τεύχος.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved