ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Erasmus+: 150 φοιτητές και φοιτήτριες από 26 χώρες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Proslipsis.gr | Αθήνα 19.2.2019, 11:16

Συνολικά 150 φοιτητές και φοιτήτριες από 26 χώρες θα φοιτήσουν στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κατά το εαρινό εξάμηνο  του ακαδημαϊκού έτους 2018-19 στο πλαίσιο διεθνών ανταλλαγών μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+.

Οι φοιτητές προέρχονται από τις χώρες: Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Ισπανία, Ιταλία, Κύπρο, Λετονία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβενία, Τουρκία, Τσεχία και Φινλανδία, καθώς και 10 φοιτητές από Πανεπιστήμια των χωρών Γεωργίας, Ιορδανίας, Ουκρανίας, Ρωσίας και Σερβίας στο πλαίσιο του Erasmus+ International Mobility.

Επίσης, εκτός από τους 12 φοιτητές του Πανεπιστημίου Guangdong University of Foreign Studies της Κίνας, οι οποίοι συνεχίζουν τις σπουδές τους στο ΕΚΠΑ από το χειμερινό εξάμηνο 2018-19, στο πλαίσιο των διμερών διεθνών συμφωνιών του το Πανεπιστήμιο υποδέχεται και φοιτητές από το Μεξικό και από το Πανεπιστήμιο του Hong Kong.

Σημειώνεται ότι το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών συμμετέχει στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραμμα ERASMUS+ από το 1987. Στο διάστημα αυτό έχει δεχθεί για φοίτηση πάνω από 5.300 φοιτητές Ευρωπαϊκών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, ενώ πάνω από 13.000 δικοί του φοιτητές του έχουν μετακινηθεί για σπουδές και πρακτική άσκηση προς Ιδρύματα και φορείς υποδοχής όλων των ευρωπαϊκών χωρών. Επίσης, περισσότεροι από 730 διδάσκοντες του ΕΚΠΑ έχουν εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες μετακίνησης που τους παρέχει το πρόγραµµα προς ΑΕΙ του εξωτερικού.

Μεγάλη αύξηση
Για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 παρατηρείται παραπέρα πρόοδος: αύξηση της χρηματοδότησης του ΕΚΠΑ για το πρόγραμμα Erasmus (Ευρωπαϊκή και Διεθνής Κινητικότητα) η οποία ανέρχεται πλέον σε 2.151.188 ευρώ, ενώ έχουν συναφθεί 680 διμερείς συμφωνίες συνεργασίας με (341 Ιδρύματα από 31 ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και 9 συμφωνίες συνεργασίας με Ιδρύματα από 7 χώρες (Κίνα, Ρωσία, Ουκρανία, Γεωργία, Ισραήλ, Ιορδανία, Σερβία) στο πλαίσιο της Διεθνούς Κινητικότητας. 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved