ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Οριστική παύση για δύο καθηγητές του Παντείου Πανεπιστημίου

Proslipsis.gr | Αθήνα 10.6.2019, 20:14

Την ποινή της οριστικής παύσης επέβαλε σε δύο καθηγητές του Παντείου Πανεπιστημίου το Πειθαρχικό Συμβούλιο των μελών του ΔΕΠ των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, ενώ για έναν τρίτο έπαψε οριστικά την πειθαρχική δίωξη εις βάρος του λόγω θανάτου του.

Πρόκειται για τη γνωστή υπόθεση διασπάθισης δημοσίου χρήματος πριν από αρκετά χρόνια, που συντάραξε την πανεπιστημιακή κοινότητα, με εγκαλούμενους τον Δημήτριο Κώνστα του Κωνσταντίνου, πρώην πρύτανη και καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και τον Παναγιώτη Γετίμη του Κωνσταντίνου, καθηγητή του ίδιου Ιδρύματος, οι οποίοι σύμφωνα με την απόφαση: «διέπραξαν τα ποινικά αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης κατΆ εξακολούθηση και κατά διαδοχική συναυτουργία, της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία κατΆ εξακολούθηση και κατά διαδοχική συναυτουργία και από κοινού με υπαλλήλους του Ιδρύματος και της απάτης κατά διαδοχική συναυτουργία ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, για τα οποία καταδικάστηκαν αμετάκλητα με απόφαση αρμοδίου ποινικού δικαστηρίου, οι πράξεις τους δε αυτές στοιχειοθετούν βαρεία παράβαση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων και καταδεικνύουν διαγωγή απάδουσα στην αξιοπρέπεια πανεπιστημιακού λειτουργού».

Η σχετική απόφαση δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Γ' αρ. 991/2019.

* Κατεβάστε την απόφαση. 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved