ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ιδρύονται οκτώ νέες σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Proslipsis.gr | Αθήνα 3.7.2019, 15:39

Οκτώ νέες σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και ειδικότερα δύο Ειδικά Νηπιαγωγεία τρία Ειδικά Εργαστήρια Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) και τρία Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια - Λύκεια, ιδρύονται με κοινή υπουργική απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών.

Το ένα από τα τρία ΕΕΕΕΚ ιδρύεται στο Δήμο Αθηναίων, καθώς μέχρι σήμερα ο μεγαλύτερος Δήμος της χώρας δεν διέθετε παρόμοια σχολική μονάδα, με αποτέλεσμα οι μαθητές δημότες του να διανύουν καθημερινά μεγάλη απόσταση για να φοιτήσουν σε μονάδα όμορου Δήμου. Η ίδρυσή του αναμένεται να συμβάλλει θετικά και στην εύρυθμη λειτουργία των υπολοίπων ΕΕΕΕΚ της Αττικής.

Με την ίδια απόφαση μετατρέπονται δύο σχολικές μονάδες σε Ενιαία Ειδικά Επαγγελματικά Γυμνάσια - Λύκεια και ιδρύονται τομείς και ειδικότητες. Ακόμα, προάγονται 8 Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης λόγω αύξησης του μαθητικού τους δυναμικού και υποβαθμίζονται 3 λόγω μείωσης αυτού. Τέλος, καταργούνται 6 ΣΜΕΑΕ οι οποίες προ πολλών ετών δεν λειτουργούσαν λόγω έλλειψης μαθητών.
Μετά τις ανωτέρω αλλαγές δημιουργούνται ακόμα καλύτερες συνθήκες για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών κάθε μαθητή, στο πλέον κατάλληλο εκπαιδευτικό περιβάλλον, σε κάθε σημείο της χώρας.

Η απόφαση δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, τεύχος Β' αρ. φύλλου 2702|2019.

* Κατεβάστε το ΦΕΚ.


 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved