ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Γραφείο Διασύνδεσης Δημοκρίτειου: Η έκπληξη έρχεται από την Θράκη (7/3/07)


 

 

 

Αθήνα 7.3.2007, 22:23
Αν δεν είναι το καλύτερο τότε σίγουρα είναι το πιό ραγδαία εξελισσόμενο και πολλά υποσχόμενο γραφείο Διασύνδεσης ελληνικού Πανεπιστημίου. Συγχρόνως αποτελεί μια τρανή απόδειξη ότι στο Δημόσιο υπάρχουν εργαζόμενοι που γνωρίζουν τα μυστικά του επαγγελματικού ευ ζην και στην δημοσιοϋπαλληλική... ραστώνη αντιτάσσουν τη δημιουργική εργασία.

Ο λόγος για το γραφείο Διασύνδεσης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που -μαζί με το αντίστοιχο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και δύο - τρία άλλων ΑΕΙ-, διαζώζει την τιμή ενός θεσμού που αν και εισέβαλε δυναμικά στα πανεπιστημιακά πράγματα πριν από περίπου δέκα χρόνια, γρήγορα εκφυλίστηκε και απογοήτευσε.

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης δεν είναι απλά ένας δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ της πανεπιστημιακής κοινότητας και του ευρύτερου παραγωγικού τομέα, όπως με σεμνότητα δηλώνει. Είναι ένα πολύτιμο «εργαλείο» για όλους όσοι ψάχνουν το μέλλον τους στην εργασία και στην εκπαίδευση. Χάρις και στον «ζωντανό» δικτυακό τόπο του, προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλους τους Έλληνες, εντός και εκτός συνόρων.

Ο ρόλος του είναι ενημερωτικός, συμβουλευτικός και υποστηρικτικός:
- Προσφέρει ολοκληρωμένη και έγκυρη πληροφόρηση στους φοιτητές του ΔΠΘ αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη.
- Στηρίζει τους φοιτητές, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς, γύρω από την προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη στο πλαίσιο εξατομικευμένων συμβουλευτικών συναντήσεων.
- Διευκολύνει τη μετάβαση των φοιτητών προς τον κόσμο της εργασίας, μέσα από προγράμματα κινητικότητας και δράσεις τοποθέτησης σε προσωρινές θέσεις εργασίας, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι υπηρεσίες του παρέχονται σε τέσσερις συνεργαζόμενους κόμβους, (Ξάνθη – Κομοτηνή - Αλεξανδρούπολη – Ορεστιάδα), οι οποίοι εξυπηρετούν τις ανάγκες των φοιτητών των Τμημάτων του Δ.Π.Θ. που λειτουργούν στις πόλεις αυτές. Στελεχώνεται από στελέχη με ειδίκευση και εμπειρία σε θέματα πληροφόρησης, επιχειρηματικότητας, συμβουλευτικής και προσανατολισμού. Σημαντική δράση του αποτελεί το Γραφείο Επιχειρηματικότητας, που ως στόχο έχει να εμφυσήσει την επιχειρηματικότα στους φοιτητές και αποφοίτους του Πανεπιστημίου.

Στους δικτυακούς τόπους http://career.duth.gr και http://epixeireite.duth.gr οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες για θέματα σπουδών και εργασίας, αλλά και να ενημερωθούν για εργασιακές και επιχειρηματικές δράσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η ενημέρωση ελέγχεται και εμπλουτίζεται καθημερινά μέσα από αποδελτίωση του Τύπου κι από ένα ευρύ δίκτυο συνεργασίας με πανεπιστήμια και ΤΕΙ, υπουργεία, φορείς, οργανισμούς και εταιρείες που δραστηριοποιούνται γύρω από θέματα σπουδών και εργασίας στη χώρα μας και την Ευρώπη.

Ανάμεσα σε άλλα μπορεί κανείς να βρει:
- Οδηγίες για τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος και τη συνέντευξη εργασίας.
- Μεταπτυχιακά προγράμματα ελληνικών και ξένων πανεπιστημίων.
- Υποτροφίες και τα κληροδοτήματα που τις χορηγούν.
- Σεμινάρια συνεχιζόμενης και δια βίου εκπαιδευσης.
- Θέσεις εργασίας φορέων, οργανισμών, εταιρειών και επιχειρήσεων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
- Ευρωπαϊκά προγράμματα κινητικότητας και απόκτησης εργασιακής εμπειρίας.
- Ημερίδες και εκδηλώσεις ειδικού ενδιαφέροντος.
- Προτάσεις κι ευκαιρίες για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
- Θέματα επικαιρότητας και σύγχρονου προβληματισμού.

Το Γραφείο ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 1997, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης, του γνωστού και ως ΕΠΕΑΕΚ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved