ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
«Άκυρη» εγκύκλιος για την μονιμοποίηση καθηγητών στα Πανεπιστήμια

 Proslipsis.gr | Αθήνα 5.12.2019, 06:05

Εγκύκλιος για την μονιμοποίηση λεκτόρων και καθηγητών στα Πανεπιστήμια χαρακτηρίζεται από το υπουργείο Παιδείας «αυθαίρετη», «πρόχειρη» και «προβληματική» και αποσύρεται.

Πρόκειται για την εγκύκλιο με κωδικό Φ.122.1/118/203028/Ζ2/23-11-2018, η οποία εκδόθηκε από την προηγούμενη, επί ΣΥΡΙΖΑ, πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και όριζε ότι οι υποψήφιοι για μονιμοποίηση κρίνονται μόνο ως προς την εκπλήρωση των διδακτικών και διοικητικών τους υποχρεώσεων και όχι ως προς την συνολική επιστημονική και ερευνητική δραστηριότητά τους. 

Στην ανάκληση της εγκυκλίου προχώρησε ο υφυπουργός Παιδείας Β. Διγαλάκης, ο οποίος επισημαίνει ότι: «η διαδικασία μονιμοποίησης μελών ΔΕΠ των ΑΕΙ είναι διεθνώς μία ουσιαστική και κορυφαία αξιολογική κρίση. Οι καθηγητές που εκλέγονται με θητεία, αναπτύσσουν την ερευνητική, επιστημονική και διδακτική τους δραστηριότητα στο πανεπιστήμιο που τους επιλέγει, εξελίσσονται, βελτιώνονται και στη συνέχεια κρίνονται για να μονιμοποιηθούν. Η χρονική περίοδος από την αρχική εκλογή μέχρι τη μονιμοποίησή είναι από τις πιο παραγωγικές περιόδους στην ακαδημαϊκή ζωή ενός καθηγητή και ήταν απαράδεκτο, αντίθετα και από το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου να προτρέπει τους πανεπιστημιακούς δασκάλους να παραμείνουν στάσιμοι».

Η εγκύκλιος της ανάκλησης αναφέρει τα εξής: «Ανακαλούμε το υπ΄αριθ. Φ.122.1/118/203028/Ζ2/23-11-2018 έγγραφο και επισημαίνουμε ότι αναφορικά με την κρίση για μονιμοποίηση μελών ΔΕΠ των ΑΕΙ (Επίκουρων Καθηγητών και υπηρετούντων Λεκτόρων) εξετάζεται η διδακτική απόδοση, και η ερευνητική και η εν γένει επιστημονική δραστηριότητα των υποψηφίων κατά το απαιτούμενο εκ του νόμου διανυθέν χρονικό διάστημα.

Τα ανωτέρω ισχύουν και για τις εν εξελίξει διαδικασίες κρίσης για μονιμοποίηση μελών ΔΕΠ».

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved