ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Έξι έλληνες ερευνητές επιχορηγούνται από το Συμβούλιο Έρευνας της ΕΕ

Proslipsis.gr | Αθήνα 10.12.2019, 23:36

Πέντε έλληνες ερευνητές της διασποράς από Πανεπιστήμια της Ευρώπης και ένας εγχώριος από το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) και το Πανεπιστήμιο Κρήτης θα επιχορηγηθούν με 600 εκατομμύρια ευρώ (περίπου δύο εκατομμύρια ο ένας για διάστημα έως πέντε έτη) από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC), στο πλαίσιο των επιχορηγήσεων εδραίωσης (ERC Consolidator Grant), στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζων 2020».

Επιχορήγηση θα λάβουν οι:
- Γιώργος Χαμηλός, αναπληρωτής καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης και συνεργαζόμενος ερευνητής στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ.
- Δημήτρης Ζευγώλης, απόφοιτος του ΤΕΙ Ηπείρου και λέκτορας βιοϊατρικής μηχανικής του Εθνικού Πανεπιστημίου της Ιρλανδίας στο Γκάλγουει (έργο ACHIEVE).
- Δημήτρης Παυλόπουλος, απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) και επίκουρος καθηγητής σήμερα στο Τμήμα Κοινωνικών Επιστημών του Ελεύθερου Πανεπιστημίου του ‘Αμστερνταμ (έργο DYNANSE).
- Δήμος Δημαρόγκωνας, απόφοιτος του ΕΜΠ και καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Υπολογιστών στο Βασιλικό Ινστιτούτο Τεχνολογίας (ΚΤΗ) της Στοκχόλμης (έργο LEAFHOUND).
- Ανδρέας Βλάχος, απόφοιτος του ΟΠΑ και λέκτορας του Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ (έργο AveriTeC) και ο Ιωάννης Σεχόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής ακτινολογίας του Πανεπιστημίου Ράντμπουντ Ολλανδίας (έργο BREAST4D).

Στον κύκλο αυτόν του διαγωνισμού υποβλήθηκαν 2.453 προτάσεις ερευνητών και χορηγούνται 301 επιχορηγήσεις, οι περισσότερες σε επιστήμονες που θα διενεργήσουν έρευνα στη Γερμανία (52), στη Βρετανία (50) και στη Γαλλία (43).

Νέες αιτήσεις
Ερευνητές ερευνητική εμπειρία επτά έως 12 ετών μετά τη λήψη του διδακτορικού τους που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον επόμενο κύκλο του ERC Consolidator Grant θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση έως τις 4 Φεβρουαρίου 2020 στη διεύθυνση https://erc.europa.eu/funding/consolidator-grants. 

Η χρηματοδότηση παρέχεται για δημιουργία ερευνητικών ομάδων και πρωτοποριακής έρευνας σε δημόσιο ή ιδιωτικό ερευνητικό φορέα στους τομείς των Φυσικών Επιστημών, της Μηχανικής, των Επιστημών Υγείας, των Κοινωνικών και των Ανθρωπιστικών Επιστημών. 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved