ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ξεκίνησε σήμερα ο διάλογος για την Παιδεία
 


Αθήνα 21.1.2005
Με την παρουσία του πρωθυπουργού ξεκίνησε σήμερα στο Ζάππειο Μέγαρο ο εθνικός διάλογος για την Παιδεία.

Την ίδια ώρα λίγα μέτρα πιο πέρα, στην πλατεία Συντάγματος, πραγματοποιήθηκε πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο με την συμμετοχή μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, ενώ κλειστά ήταν ουσιαστικά σήμερα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, καθώς οι καθηγητές προχώρησαν σε τρίωρες στάσεις εργασίας.

Στην σημερινή εναρκτήρια συνεδρίαση συμμετείχαν όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, αρκετά από τα οποία έχουν εκφράσει επιφυλάξεις για το εάν θα εξασφαλιστούν οι συνθήκες για ένα ουσιαστικό διάλογο, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει θα αποχωρήσουν.

Ομιλίες μεταξύ αλλων εκφώνησαν ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου, ο πρόεδρος του Συνασπισμού κ. Αλέκος Αλαβάνος, η υπουργός Παιδείας κ. Μαριέττα Γιαννάκου και ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας κ. Α. Βερέμης (περιέχονται στο αρχείο).

Συζητήθηκαν μια σειρά από διαδικαστικά θέματα για την καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία του Συμβουλίου, ενώ αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής που θα καταρτίσει άμεσα τον κανονισμό λειτουργίας του.

Επίσης, συζητήθηκε το θέμα που προέκυψε από την αδυναμία των Ενώσεων των φοιτητών και σπουδαστών (ΕΦΕΕ και ΕΣΕΕ) να ορίσουν εκπροσώπους στο ΕΣΥΠ και αποφασίσθηκε να δοθεί η δυνατότητα της συμμετοχής, ως παρατηρητών, ενός εκπροσώπου από κάθε φοιτητική παράταξη που μετέχει στα όργανα διοίκηση της ΕΦΕΕ και της ΕΣΕΕ.

Αποφασίστηκε να κατατεθούν εντός δεκαημέρου προτάσεις των μελών του ΕΣΥΠ σχετικά με τα προς συζήτηση θέματα και τις προτεραιότητές τους, τις οποίες θα επεξεργαστεί το προεδρείο και θα τις θέσει προς συζήτηση στην επόμενη συνεδρίαση του ΕΣΥΠ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 16 Φεβρουαρίου 2005 με μοναδικό θέμα τις προτεραιότητες. Παράλληλα ορίστηκε κοινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΣΑΠΕ) και του Συμβουλίου Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΣΑΤΕ) για τις 28 Φεβρουαρίου 2005.

Στο περιθώριο της συνεδρίασης η υπουργός Παιδείας κ. Γιαννάκου δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε ο διάλογος να κρατήσει και να έχει αποτελέσματα. Απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν προσκλήθηκαν συγκροτημένα οι φοιτητές, είπε: "Όχι μόνο προσεκλήθησαν ως ΕΦΕΕ, αλλά ευθύνονται γιατί δεν έχουν δημιουργήσει ΕΦΕΕ. Ο καθένας πρέπει να παίρνει τις ατομικές του ευθύνες. Παρά ταύτα επειδή η παράταξη ΔΑΠ και εν συνεχεία η ΠΑΣΠ, έστειλαν επιστολή στο υπουργείο ζητώντας να συμμετέχουν έστω ως παρατηρητές, εγώ έδωσα δική μου επιστολή στον Πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας συνιστώντας να γίνει αποδεκτή η παρουσία των φοιτητικών παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Συμβούλιο της ΕΦΕΕ. Δηλαδή των πέντε με έναν εκπρόσωπο τους και για την ΕΦΕΕ και για την ΕΣΕΕ, οι οποίοι μπορούν να συμμετάσχουν ως παρατηρητές στο Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας. Άρα οι διαμαρτυρίες δεν είναι σωστές και η ευθύνη ανήκει σε αυτούς που δεν έχουν συγκροτήσει το Εθνικό Συμβούλιο της ΕΦΕΕ και της ΕΣΣΕ. Είμαστε η μόνη χώρα που δεν έχει συγκροτημένο τέτοιο Συμβούλιο...".

Στο μεταξύ, με γραπτή δήλωση του ο προεδρεύων της διοικούσας επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ κ. Απέκης, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «σκοπός της συμμετοχής μας είναι να πείσουμε ότι οι προτεραιότητες για το δημόσιο Πανεπιστήμιο δεν είναι αυτές που έχει αποφασίσει το υπουργείο Παιδείας».

* Στο αρχείο θα βρείτε τις ομιλίες του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή, του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργου Παπανδρέου, της υπουργού Παιδείας κ. Μαριέττας Γιαννάκου, του προέδρου του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας κ. Α. Βερεμη και του προέδρου του Συνασπισμού κ. Αλέκου Αλαβάνου.

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
Paideia24.doc

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved