ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Πανεπιστήμιο Αθηνών: Πιστοποιήθηκαν άλλα τέσσερα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών

Proslipsis.gr | Αθήνα 20.7.2020, 12:10

Τέσσερα ακόμη προπτυχιακά προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών πιστοποιήθηκαν από τη  Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ). Πρόκειται για τα προγράμματα των Τμημάτων Φιλολογίας, Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, Φαρμακευτικής και Νοσηλευτικής.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Ιδρύματος, τα εν λόγω προγράμματα ενέκρινε το Συμβούλιο Αξιολόγησης και Πιστοποίησης (ΣΑΠ) της ΕΘΑΑΕ, κατά την 2η συνεδρίαση του στις 29/05/2020, κάνοντας δεκτές τις Εκθέσεις των αντίστοιχων κατά Τμήμα Επιτροπών  Πιστοποίησης βάσει των οποίων:

1. Το ΠΠΣ του Τμήματος Φιλολογίας συμμορφώνεται πλήρως με τις Αρχές του Προτύπου Ποιότητας ΠΠΣ της ΕΘΑΑΕ και τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG2015). Με βάση τα ανωτέρω το Συμβούλιο Αξιολόγησης και Πιστοποίησης της ΕΘΑΑΕ αποφάσισε τη χορήγηση Πιστοποίησης στο Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας,  με διάρκεια ισχύος τεσσάρων ετών από 29/05/2020 έως 28/05/2024.

2 Το ΠΠΣ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης συμμορφώνεται ικανοποιητικά με τις Αρχές του Προτύπου Ποιότητας ΠΠΣ της ΕΘΑΑΕ και τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG2015). Με βάση τα ανωτέρω το Συμβούλιο Αξιολόγησης και Πιστοποίησης της ΕΘΑΑΕ αποφάσισε τη χορήγηση Πιστοποίησης στο Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης,  με διάρκεια ισχύος τεσσάρων ετών από 29/05/2020 έως 28/05/2024.

3. Το ΠΠΣ του Τμήματος Φαρμακευτικής συμμορφώνεται πλήρως με τις Αρχές του Προτύπου Ποιότητας ΠΠΣ της ΕΘΑΑΕ και τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG2015). Με βάση τα ανωτέρω το Συμβούλιο Αξιολόγησης και Πιστοποίησης της ΕΘΑΑΕ αποφάσισε τη χορήγηση Πιστοποίησης στο Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φαρμακευτικής, με διάρκεια ισχύος τεσσάρων ετών από 29/05/2020 έως 28/05/2024.

4. Το ΠΠΣ του Τμήματος Νοσηλευτικής συμμορφώνεται ικανοποιητικά με τις Αρχές του Προτύπου Ποιότητας ΠΠΣ της ΕΘΑΑΕ και τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG2015). Με βάση τα ανωτέρω το Συμβούλιο Αξιολόγησης και Πιστοποίησης της ΕΘΑΑΕ αποφάσισε τη χορήγηση Πιστοποίησης στο Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Νοσηλευτικής, με διάρκεια ισχύος τεσσάρων ετών από 29/05/2020 έως 28/05/2024.

Η ΕΘΑΕΕ μέσω του Προέδρου της Καθ. Περικλή Μήτκα εξέφρασε στις Πρυτανικές Αρχές, στον Πρόεδρο της ΜΟ.ΔΙ.Π ΕΚΠΑ και τους Προέδρους των τεσσάρων Τμημάτων του ΕΚΠΑ τα θερμά της συγχαρητήρια για την άριστη ανταπόκριση του Ιδρύματος και των εν λόγω Τμημάτων στην διαδικασία Πιστοποίησης των Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών τους.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης και την έκδοση των αντίστοιχων αποφάσεων το ΕΚΠΑ διαθέτει πλέον 12 πιστοποιημένα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών, ενώ 4 ακόμη προγράμματα ολοκλήρωσαν τη διαδικασία πιστοποίησης τους με εξ αποστάσεως διαδικασίες, στο διάστημα 15 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου 2020. Εκτός από τα 16 προγράμματα που έχουν πιστοποιηθεί ή έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία πιστοποίησης τους, άλλα 15 Τμήματα του Ιδρύματος έχουν υποβάλλει με τη βοήθεια της ΜΟ.ΔΙ.Π αίτηση και φάκελο πιστοποίησης στην ΕΘΑΕΕ και αναμένουν από το Σεπτέμβριο την διαδικασία πιστοποίησης τους.

Υλικό:

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved