ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Στις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές θα εισάγονται οι πτυχιούχοι B' κύκλου σπουδών των ΤΕΕ


Αθήνα 28.1.2005
Στις αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές θα εισάγονται οι πτυχιούχοι του ΒΚύκλου σπουδών των ημερήσιων Τεχνολογικών Επαγγελματικών Εκπαιδευτηρίων (ΤΕΕ), με τροπολογία που εισάγουν σήμερα στο σχετικό νομοσχέδιο τα συναρμόδια υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Εθνικής Παιδείας και Δημόσιας Τάξης.

Συγκεκριμένα, οι πτυχιούχοι θα έχουν την δυνατότητα εισαγωγής στις Σχολές Υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, στις Σχολές Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας και στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, σε ορισμένο ποσοστό θέσεων επί του αριθμού των εισακτέων.

Αναλυτικά, οι κάτοχοι πτυχίου Βκύκλου σπουδών του:
1. Μηχανολογικού, Ηλεκτρολογικού και Ηλεκτρονικού Τομέα.
- Εισάγονται στις σχολές Μονίμων Υπαξιωματικών Στρατού Ξηράς (ΣΜΥ), Υπαξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού (ΣΜΥΝ), Τεχνικών Υπαξιωματικών Πολεμικής Αεροπορίας (ΣΤΥΑ), Σχολές Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.
2. Τομέα Κατασκευών.
- Εισάγονται στη (ΣΤΥΑ), Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.
3. Ναυτικού και Ναυτιλιακού Τομέα.
- Εισάγονται στη (ΣΜΥΝ).
4. Τομέα Πληροφορικής Δικτύων Η/Υ.
- Εισάγονται στις Σχολές Aστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας, Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.
5. Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης.
- Εισάγονται στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας

Για τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) το ποσοστό του αριθμού των εισακτέων ορίζεται σε 8% επί του ποσοστού που αναλογεί σε όσους διαγωνίζονται κατ’ έτος στα μαθήματα της Γ’ τάξης του Ενιαίου Λυκείου και κατανέμεται στη γενική σειρά και στις ειδικές κατηγορίες του Ν. 582/70 (παιδιά πολυτέκνων, παιδιά ή αδέλφια αναπήρων ή θυμάτων Στρατιωτικών ειρηνικής περιόδου ή αναπήρων πολέμου, παιδιά ή αδέλφια θυμάτων Εθνικής Αντίστασης) και του Ν. 1297/82 (παιδιά στρατιωτικών των τριών κλάδων των Ε.Δ. που φονεύθηκαν ή πέθαναν κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας), σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν.

Για τις Σχολές Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας και τη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, το ποσοστό θέσεων επί του αριθμού των εισακτέων θα ορισθεί με κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και Δημόσιας Τάξης.

Η επιλογή των υποψηφίων για τις ανωτέρω σχολές θα γίνει μέσω των Γενικών Εξετάσεων που διεξάγονται για την εισαγωγή των αποφοίτων των ΤΕΕ στα ΤΕΙ και με την ίδια διαδικασία επιλογής, εφόσον κριθούν κατάλληλοι από τις υφιστάμενες προκαταρτικές εξετάσεις. Στο Μηχανογραφικό Δελτίο των ΤΕΕ θα προστεθούν στους αντίστοιχους τομείς επιπλέον των τμημάτων των ΤΕΙ και οι ανωτέρω Σχολές.

Οι θέσεις που δεν καλύπτονται θα μεταφέρονται και θα προστίθενται στις θέσεις των υποψηφίων από τα Ημερήσια ή Εκκλησιαστικά Ενιαία Λύκεια. Για τους σπουδαστές που διαγράφονται από τις Σχολές αυτές για λόγους υγείας ή υγειονομικής ακαταλληλότητας θα ισχύουν τα ίδια με τους σπουδαστές από τα Γενικά Λύκεια.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved