ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Κ. Φωτάκης: Νύχτα έκλεισαν το ΕΛΙΔΕΚ

Proslipsis.gr | Αθήνα 9.3.2021, 16:00

«Με τροπολογία που υποβλήθηκε νύχτα, καταργείται η επιστημονική ανεξαρτησία του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας και υποβαθμίζεται η λειτουργία του», κατήγγειλε στην εκπομπή «Στο Κόκκινο» και στον Νίκο Ξυδάκη, ο Κώστας Φωτάκης, πρώην αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας. 
 
«Την περασμένη εβδομάδα, για μία ακόμη φορά γίναμε μάρτυρες μιας απαράδεκτης κοινοβουλευτικής πρακτικής που είναι αντίθετη στις αρχές της καλής νομοθέτησης γιατί σε άσχετο νομοσχέδιο, νύχτα, υποβλήθηκε τροπολογία που θίγει το μοντέλο διοίκησης του ΕΛΙΔΕΚ υποβαθμίζοντας τη θεσμική του λειτουργία και ανεξαρτησία από κυβερνητικές παρεμβάσεις», τόνισε ο κ. Φωτάκης και εξήγησε ότι, «αφαιρείται από το επιστημονικό συμβούλιο η επιλογή του διευθυντή και η σχετική διαδικασία τίθεται πλέον υπό τον έλεγχο του εκάστοτε υπουργού, ενώ ταυτόχρονα, καταργούνται οι θέσεις των αναπληρωτών διευθυντών και οι αρμοδιότητες τους περνάνε στο διευθυντή». 

Ο ίδιος υπενθύμισε ότι από το τέλος του 2016 που άρχισε να λειτουργεί, «το ΕΛΙΔΕΚ εξασφάλισε 1.000 υποτροφίες σε υποψήφιους διδάκτορες, 300 έργα μεταδιδακτόρων και μάλιστα με συνθήκες που ήταν ιδιαίτερα ελκυστικές για νέους επιστήμονες ώστε μετά να μείνουν στην Ελλάδα ή να επιστρέψουν από το εξωτερικό,260 έργα μελών ΔΕΠ, 27 εκατομμύρια για ερευνητικό εξοπλισμό μεγάλης αξίας, 15 περίπου έργα προβολής της απήχησης της επιστήμης στην κοινωνία, ενώ στα 4,5χρόνια περισσότεροι από 4.000 ωφελούμενοι, κυρίως νέοι επιστήμονες, αναμένεται να είναι αυτοί που θα έχουν απολάβει την χρηματοδότηση και τη στήριξη από το ίδρυμα».

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved