ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
ΠΟΣΔΕΠ: Επίθεση εφημερίδας σε καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης

Proslipsis.gr | Αθήνα 10.3.2021, 14:34

Για επίθεση τοπικής εφημερίδας της Κρήτης κατά μελών ΔΕΠ του Πολυτεχνείου Κρήτης και προσωπικά του προέδρου του και μάλιστα με φρασεολογία τοπικιστικής απόχρωσης («δεν είναι Χανιώτες»), κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων ∆ιδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΠΟΣΔΕΠ).

«Τα πανεπιστήμια είναι πόλοι ανάπτυξης και εξωστρέφειας σε περιφερειακή και εθνική κλίμακα. Αποτελούν  δημιουργικό  κομμάτι των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες έχουν κάθε λόγο να προσελκύουν με τα συγκριτικά τους πλεονεκτήματα  πανεπιστημιακούς  υψηλών  προσόντων, ενώ βλάπτονται όταν οι πανεπιστημιακοί αντιμετωπίζονται σαν οι παρείσακτοι σε ένα τοπικό φέουδο», σχολιάζει η ΠΟΣΔΕΠ και αποκρούει «τη λαϊκιστική κριτική του πανεπιστημίου και των πανεπιστημιακών,  που με κάθε αφορμή ή χωρίς αφορμή γενικόλογα προσβάλλονται και συκοφαντούνται με συστηματικό τρόπο, ακόμη και από επίσημα  χείλη, καθώς από την άλλη πλευρά η πολιτεία και η κοινωνία προστρέχει στην ακαδημαϊκή γνώση και εμπειρία, όχι μόνο σε έκτακτες περιπτώσεις κρίσεων, όπως η πανδημία ή ο σεισμός, αλλά διαρκώς για τη συμβολή τους στην μόρφωση, στην ανάπτυξη, στον πολιτισμό του τόπου μας». 

Και κατά Μπέου
Με έτερη ανακοίνωσή της η ΠΟΣΔΕΠ αποδοκιμάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις δηλώσεις του Δημάρχου Βόλου Α. Μπέου, σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή τοπικού καναλιού στις 4/3, με αφορμή μια δημοτική υπόθεση, και καταδικάζει την προσπάθεια σπίλωσης του ήθους και απαξίωσης του έργου των πανεπιστημιακών και την προσβολή του κύρους του Πανεπιστημίου. 
  
«Είναι ανεπίτρεπτο οι όποιες διαφορές μπορεί να έχει μια αυτοδιοικητική αρχή με ένα Πανεπιστήμιο να οδηγούν  στη σπίλωση, με έμμεσες κατηγορίες και υπονοούμενα, της ηθικής υπόστασης ενός κλάδου, του οποίου η βασική  προσφορά είναι η μόρφωση των νέων επιστημόνων. Όταν  μάλιστα αυτή η σπίλωση προέρχεται από  ένα  Δήμαρχο που εκπροσωπεί ολόκληρη την πόλη, είναι διπλά καταδικαστέα», επισημαίνει η Ομοσπονδία. 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved