ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Ιδρύεται Κέντρο Θεάτρου και Χορού (29/6/07)
 


Aθήνα 29.6.2007, 08:12
Κέντρο Θεάτρου και Χορού ιδρύεται στη χώρα μας, με νόμο που ψηφίστηκε τελευταία από την ελληνική Βουλή.

Το Κέντρο θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του υπουργείου Πολιτισμού και θα έχει την μορφή του νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου, κάτι που αναμένεται ότι θα του προσδώσει την απαραίτητη διοικητική ευελιξία για να επιτελέσει αποτελεσματικά το έργο του. Μάλιστα στον ιδρυτικό νόμο ορίζεται ρητά ότι δεν θα εφαρμόζονται γι’ αυτό οι διατάξεις που ισχύουν για το Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και ιδίως εκείνες που αναφέρονται στην τήρηση του δημόσιου λογιστικού, στην υπηρεσιακή κατάσταση, τις δημόσιες συμβάσεις προμήθειας αγαθών, εκπόνησης μελετών, παροχής υπηρεσιών, κ.ά.

Στους σκοπούς του Κέντρου περιλαμβάνονται η εφαρμογή εθνικής πολιτικής για το θέατρο και το χορό, η προαγωγή της θεατρικής και ορχηστικής έρευνας και παιδείας και η ενίσχυση κάθε εκπαιδευτικής, θεωρητικής και πρακτικής, σκηνικής και καλλιτεχνικής δραστηριότητας που σχετίζεται με το θέατρο και το χορό, η ανάπτυξη της πνευματικής καλλιέργειας και η ενίσχυση της πολιτισμικής ταυτότητας της Ελλάδας μέσω θεατρικών, χορευτικών και χοροθεατρικών δραστηριοτήτων, καθώς και ο συντονισμός των δραστηριοτήτων αυτών σε δίκτυο εθνικού επιπέδου με την ταυτόχρονη προβολή τους στο εξωτερικό.

Το Κέντρο ιδρύεται με τον ν. 3565/2007, που δημοσιεύεται στο ΦΕΚ Α’ αρ. 112/25 Μαΐου 2007 της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Το πλήρες κείμενο του νόμου περιέχεται στο συνημμένο αρχείο.

 

 1 αρχεία διαθέσιμα για download 
O νόμος 3565/2007 (αρχείο pdf 138 kb)

 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved