ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Συνεργασία ΟΑΕΔ - Πανεπιστημίου Θεσσαλίας για την αξιοποίηση της πρώην «Βαμβακουργίας Βόλου»

Proslipsis.gr | Αθήνα 8.4.2021, 21:01

Την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της πρώην «Βαμβακουργίας Βόλου» σε ακίνητο ιδιοκτησίας ΟΑΕΔ στην περιοχή της Νέας Ιωνίας Βόλου αποφάσισαν να αξιοποιήσουν μέσω ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα) ο ΟΑΕΔ και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Το ακίνητο, συνολικής επιφανείας 88,5 στρεμμάτων με οικοδομημένο βιομηχανικό κτιριακό συγκρότημα της μεταπολεμικής περιόδου δομημένης επιφανείας 52.500 τ.μ., παραχωρήθηκε χωρίς αντάλλαγμα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για 99 έτη για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών του πανεπιστημίου, την ανάπλαση, ανάπτυξη και αξιοποίηση του χώρου, την ανάπτυξη και προστασία της ευρύτερης περιοχής, καθώς και για την εξυπηρέτηση εκπαιδευτικών, πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωφελών σκοπών.

Ο σχεδιασμός του χώρου περιλαμβάνει κτίρια αποκλειστικής χρήσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όπως φοιτητικές εστίες και λέσχη, κοινωνική εκπαιδευτική στέγη, πολυχώρος αναψυχής και πολιτισμού, αλλά και κτίρια αποκλειστικής χρήσης του ΟΑΕΔ όπως ΚΕΚ ΑμΕΑ, Επαγγελματική Σχολή Μαθητείας ΟΑΕΔ και Βρεφονηπιακός Σταθμός, καθώς και κτίρια για κοινές δράσεις όπως κόμβος επιχειρηματικότητας και συμβουλευτικής. 

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα αναλάβει τον σχεδιασμό και την κατασκευή του έργου εντός πέντε ετών, καθώς και το κόστος λειτουργίας του συγκροτήματος, ενώ η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει μέσω Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα σύμφωνα με την Απόφαση 48/13.02.2020 της Κοινής Διυπουργικής Επιτροπής Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα.

Για τον ΟΑΕΔ, η σύμπραξη αποτελεί ένα πρότυπο εγχείρημα αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του, χωρίς οικονομική επιβάρυνση, με την ανάπτυξη και απόκτηση νέων κτιριακών υποδομών, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ενίσχυση των δράσεων και προγραμμάτων του Οργανισμού προς όφελος της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας.  

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved