ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Δράσεις για την υποστήριξη των Πανεπιστημίων προτείνει η Εθνική Αρχή Διαφάνειας

Proslipsis.gr | Αθήνα 5.5.2021, 21:06

Συγκεκριμένες δράσεις για την υποστήριξη των Πανεπιστημίων στην προσπάθειάς τους να ενισχύσουν τις εσωτερικές δικλίδες ασφάλειας και να αναπτύξουν αποτελεσματικές λειτουργίες Εσωτερικού Ελέγχου, πρότεινε ο Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ) Άγγελος Μπίνης, στην 96η Σύνοδο Πρυτάνεων και Προέδρων των Δ.Ε. των Ελληνικών Πανεπιστημίων, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης από τις 20 έως και τις 23 Απριλίου 2021, υπό την Προεδρία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ο κ. Μπίνης πρότεινε: α) με την παροχή πρόσβασης στον ιστότοπο «Δίκτυο Εσωτερικών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης», β) τη διενέργεια σεμιναρίου ανάπτυξης δεξιοτήτων για τα στελέχη των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών και γ) τη διενέργεια θεματικών συζητήσεων ανά Πανεπιστήμιο σχετικά με τις συγκεκριμένες προκλήσεις και ευκαιρίες γύρω από την ενίσχυση των μηχανισμών λογοδοσίας και καλής διακυβέρνησης. 

Νωρίτερα ο κ. Μπίνης παρουσίασε τα δομικά στοιχεία του Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου, όπως αυτά περιγράφονται στο ν. 4795/2021, αναλύοντας τη σημασία της λειτουργίας διαχείρισης κινδύνων και της Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου ως βασικών δικλίδων ασφάλειας για την επίτευξη των επιχειρησιακών στόχων των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, τη βελτίωση των διαδικασιών διακυβέρνησης και τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση. 

Τα μέλη ΔΕΠ που συμμετείχαν στη διαδικτυακή συζήτηση είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ηλεκτρονική ψηφοφορία μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας «Mentimeter» με τα αποτελέσματα να συμβάλουν σε μία διαδραστική και ενδιαφέρουσα συζήτηση σχετικά με τις προκλήσεις και την προστιθέμενη αξία από την εγκαθίδρυση ενός ολοκληρωμένου Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved