ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Το ΑΠΘ στην κορυφή της Επιστήμης των Υπολογιστών και της Ηλεκτρονικής

Proslipsis.gr | Αθήνα 18.5.2021, 18:13

Την πρώτη θέση της κατάταξης των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων της Ελλάδας στο πεδίο της επιστήμης των Υπολογιστών και της Ηλεκτρονικής (Computer Science and Electronics) που δημοσίευσε το Guide2Research, για το έτος 2021, κατέλαβε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Καθοριστική συμβολή στη διάκριση αποτέλεσε η κατάταξη πέντε Καθηγητών του Τμήματος Πληροφορικής.
 
Επιπλέον, στην κορυφή των κορυφαίων επιστημόνων στον τομέα των Υπολογιστών και της Ηλεκτρονικής της ίδιας κατάταξης για την Ελλάδα βρίσκεται ο Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ, Ιωάννης Πήτας, ενώ και η δεύτερη θέση είναι κατειλημμένη από το ΑΠΘ και συγκεκριμένα από τον Καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, Γεώργιο Καραγιαννίδη.
 
Στην ίδια κατάταξη εμφανίζονται τέσσερα ακόμη μέλη του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ, οι Καθηγητές Ιωάννης Βλαχάβας και Κωνσταντίνος Κοτρόπουλος και οι Αν. Καθηγητές Γρηγόριος Τσουμάκας και Αναστάσιος Τέφας.
 
Σύμφωνα με το ΑΠΘ, η κατάταξη με τους κορυφαίους επιστήμονες του 2021 στην Επιστήμη των Υπολογιστών και της Ηλεκτρονικής (Computer Science and Electronics) βασίστηκε στη λεπτομερή εξέταση περισσότερων από 6.300 προφίλ επιστημόνων σε διάφορες περιοχές της πληροφορικής και τα κριτήρια περιλαμβάνουν τον δείκτη επιστημονικής ποιότητας (h-index από το Google Scholar), ο οποίος έπρεπε να είναι ίσος ή μεγαλύτερος από 40, τις δημοσιεύσεις και τις βιβλιογραφικές αναφορές κάθε επιστήμονα σε βάσεις δεδομένων στο διαδίκτυο έως τις 10 Μαΐου 2021.
 
«Οι διακρίσεις των Καθηγητών μας πιστοποιούν, για ακόμα μία φορά, το υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο που επιτελείται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, σε μια ιδιαίτερη χρονιά γεμάτη προκλήσεις, όπως η φετινή» δήλωσε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου.
 
«Το αποτέλεσμα της κατάταξης δείχνει το κορυφαίο επίπεδο της έρευνας που παράγει το Τμήμα Πληροφορικής και την επίδραση που έχει αυτή διεθνώς» δήλωσε ο Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ, Καθηγητής Ελευθέριος Αγγελής.
 
Περισσότερες πληροφορίες για την κατάταξη του ΑΠΘ στον σύνδεσμο: https://guide2research.com/ranking/GR και για την κατάταξη των επιστημόνων στον σύνδεσμο: https://guide2research.com/scientists/GR.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved