ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Δημιουργία νέων τμημάτων στο ΔΠΘ προτείνει η «Πράσινη Αριστερά»

Proslipsis.gr | Αθήνα 24.5.2021, 15:39
 
Την δημιουργία νέων τμημάτων στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (ΔΠΘ) προτείνει η «Πράσινη Αριστερά».

Ανάμεσα στα άλλα, προτείνει την δημιουργία:
- Έδρα Ισλαμικής Θεολογίας στην Κομοτηνή, «ώστε να μπορούν να φοιτούν μουσουλμάνοι και μη, συντοπίτες μας (και να μην αναγκάζονται να πηγαίνουν στην πανεπιστήμια του εξωτερικού)».
- Έδρα Θεολογικής σχολής στην Ξάνθη.
- Έδρα Θρακολογίας στο Σουφλί, «που θα συμβάλλει ουσιαστικά στην εξερεύνηση της Ιστορίας των αρχαίων Θρακών και θα καταργήσει το μονοπώλιο της Βουλγαρίας σε αυτόν τον τομέα».
- Τμήμα Λαϊκής Παράδοσης, στην Αλεξανδρούπολη, «που θα μπορεί να μελετήσει, καταγράψει και αναπτύξει μέσω των Σπουδών, τα πλούσια λαϊκά δρώμενα της περιοχής, καθώς και την τεράστια μουσική της παράδοση. Το τμήμα αυτό θα μπορεί επίσης να μελετήσει και να αναλύσει τις παραδόσεις Θρακικών προσφυγικών πληθυσμών από την Ανατολική Θράκη και την Ανατολική Ρωμυλία (Βόρεια Θράκη)».

Όραμα του κόμματος είναι το ΔΠΘ να γίνει πραγματικό μέρος της Ιστορίας της Θράκης, ως κέντρο ανάπτυξης Σπουδών και Έρευνας, αλλά και μήτρα δημιουργίας Πολιτιστικών και Πολιτισμικών δράσεων που θα αναδεικνύουν την τεράστια κληρονομιά της.

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved