ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΗΣ PROSLIPSIS.GR
Μάθετε πρώτοι τα νέα ...

  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
 

 
Βάλτε Αγγελία      Δείτε Αγγελίες      Newsletters       
  Επικοινωνία     
 
 
 
 
 
 
 
  
  Επικαιρότητα Επιστροφή    
Παρατηρητήριο Γεωεπιστημών και Κλιματικής Αλλαγής συστήνεται στα Αντικύθηρα

Proslipsis.gr | Αθήνα 18.6.2021, 12:31

Στο πλαίσιο της επίσημης έναρξης λειτουργίας των γραφείων του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) στο Δημοτικό Μέγαρο Ποταμού Κυθήρων, πραγματοποιείται τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021 και ώρα 19.30, διαδικτυακή εκδήλωση ενημέρωσης για τις δραστηριότητες σύστασης του Παρατηρητήριου Γεωεπιστημών και Κλιματικής Αλλαγής Αντικυθήρων – ΠΑΓΓΑΙΑ του ΕΑΑ, με την παρουσία του Δημάρχου Κυθήρων-Αντικυθήρων Ευστρατίου Χαρχαλάκη και του Προέδρου του ΕΑΑ, Καθ. Μανώλη Πλειώνη. Η εκδήλωση θα γίνει με διαδικτυακή αναμετάδοση, χωρίς τη φυσική παρουσία κόσμου, λόγω των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από το YouTube channel του Δήμου Κυθήρων, στη διεύθυνση: https://www.youtube.com/channel/UCxdGMeUwVKK_1EMmA0FJFwQ.

Τον Ιανουάριο του 2021, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κυθήρων ενέκρινε τη δωρεάν παραχώρηση χρήσης της γωνιακής δυτικής αίθουσας του πρώτου ορόφου του Δημοτικού Μεγάρου Ποταμού Κυθήρων, επιφανείας 28 τ.μ., για να χρησιμοποιηθεί ως γραφείο του διοικητικού και επιστημονικού προσωπικού του ΕΑΑ, για την υποστήριξη λειτουργίας του «Παρατηρητηρίου Γεωεπιστημών & Κλιματικής Αλλαγής “ΠΑΓΓΑΙΑ”» στα Αντικύθηρα.

Στα Αντικύθηρα, κατόπιν σημαντικής χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και το Υπουργείο Οικονομικών, βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάπτυξη της εμβληματικής υποδομής «ΠΑΓΓΑΙΑ» του ΕΕΑ σε συνεργασία με τον Δήμο Κυθήρων-Αντικυθήρων που μέσω της Επιτροπής Εγχώριας Περιουσίας έχει παραχωρήσει έκταση 36 στρεμμάτων στο νησί των Αντικυθήρων για τον σκοπό αυτό. Στα πλαίσια των δράσεων υλοποίησης αυτής της Εθνικής και Ευρωπαϊκής υποδομής και προς αντιμετώπιση των έκτακτων και επειγουσών διαχειριστικών και διοικητικών αναγκών σχετικών με την ανάπτυξη και λειτουργία της υποδομής, ο Δήμος Κυθήρων ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για παραχώρηση ενός χώρου για την εγκατάσταση γραφείων του Διοικητικού και επιστημονικο-τεχνικού προσωπικού του ΕΑΑ. 

Ο Δήμος και η  τοπική κοινωνία των Κυθήρων και Αντικυθήρων στηρίζουν έμπρακτα την εμβληματική εθνική υποδομή ΠΑΓΓΑΙΑ, που θα εντάξει τη Χώρα μας στους πρωτοπόρους παγκοσμίως στην μελέτη, έρευνα και αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, η οποία επηρεάζει σημαντικά ολόκληρο τον πλανήτη. 

 

  

 

 

 

 

 

 Επιστροφή  Κορυφή σελίδας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ η με οποιονδήποτε τρόπο αναδημοσίευση, αναπαραγωγή, κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου της εφημερίδας, χωρίς την γραπτή άδεια του εκδότη. Κάθε δημόσια αναφορά στο περιεχόμενο της συνεπάγεται και αναφορά του ονόματός της, όπως η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει.

 

 

[Αρχική σελίδα]  [Αγορά Εργασίας]  [Επιχειρηματικότητα]  [Προσλήψεις στο Δημόσιο]  [Εκπαίδευση]  [Σεμινάρια]  [Νομοθεσία]  [Βιβλία]
Διεύθυνση: Λ. Ριανκούρ 73, 11524 Αθήνα, email: info@proslipsis.gr , Τηλ: 6949244434
©  2004-2021  proslipsis.gr, All rights reserved